Viimeaikaisia kuulumisia

Heippa vaan! Tulin jakamaan teillä viimeaikaisia kuulumisia puhelinkuvien kera. Olin reilu 1,5 viikkoa kipeenä. Alkuun hirveä kurkkukipu ja kuume, pari tervettä päivää väliin ja sitten oltiinkin kurkunpääntulehduksessa ja räkätaudissa. Koronatestejäkin otettiin kaksin kappalein ja molemmat onneksi negatiivisia. Oli kyllä niin sitkeä pöpö ja tuntui ettei millään meinannut lähteä pois!

Tervehtymisen kunniaksi mentiin viikonloppuna ostoksille ja lounaalle. Päästiin ihan ravintolaan paikan päälle syömään, kun ravintolat saivat ottaa asiakkaita syömään. Oli ihan parasta käydä parissa kaupassa ja tehdä viikonlopun ruokaostoksia. Tuntui jotenkin todella ihanalta!

Sairaslomallani kerkesin käymään läpi Rahamedian ”Näin aloitat sijoittamisen”-kurssin* vihdoin ja viimein ja pääsin kiinni sijoittamiseen. Kurssista olen puhunut enemmän Instagramissani @janinakoskenniska, joten suosittelen sieltä kurkkaamaan postaukseni aiheesta.

Kurssi on saatu yhteistyössä Rahamedian kanssa ja sain heiltä teille alekoodin ”JANINAKOSKENNISKA”, jolla saatte 20% alennusta Rahamedian kursseista.

Ennen kipeäksi tulemista ruokahalu oli ihan kateissa ja muutamana päivänä tuntui siltä, että sai pidätellä oksennustakin, kun oli niin huono olo. Sen jälkeen, kun tauti sitten puhkesi kunnolla, niin alkoi pikkuhiljaa ruokakin maistumaan.

Mun suosikkisnack tällä hetkellä on Lidlin vaniljasoijajogurtti marjoilla ja siemennäkkärit Lidlin hummuksella ja kirsikkatomaateilla – ah niin hyvää!

Sitten, kun tauti alkoi helpottamaan, sain tämmöisen kaverin piristämään päiviäni. Poikaystäväni vanhemmat ovat saaneet muutama kuukausi sitten uuden opaskoirapennun ja tämä ihana kaveri, Calvin tuli viihdyttämään mua sohvalle.

Kipeänä ollessa puhelimen ruutuaika hyppäsi hyvin suureksi ja tuli sitä mm. selattua Woltia ja tilattua Woltilla kukkia kotiovelle, heh 😄

Aand this is meee! Eipä mulla ollut muuta tällä kertaa, ajattelin, että kiva tulla tänne näin rennosti höpöttelemään. Seuraavaksi taidan mennä pitkään vaahtokylpyyn, kun tulin mun äidille yökylään.

Ihanaa viikkoa ❤

Ensi viikon suunnitelmat

Maanantai: Aamupäivästä vien muutamat Zadaa-paketit postitukseen. Tosi kiva, kun ootte ostaneet sieltä mun juttuja ja ihanaa saada ylimääräisille tuotteille uusi koti! Muuten koko päivä menee sitten töissä.

Tiistai: Päätin aloittaa uuden harrastuksen! Tai ainakin kokeilla jotakin uutta, nimittäin hankin kortin BAY Helsingin laitepilatekseen. Oon kuullut pelkästään kehuja laitepilateksesta sekä pilateksesta itsessään joten ootan todella innolla tota tuntia. Ton aamun tunnin jälkeen meen kaverin kanssa opiskelemaan/tekemään töitä johonkin kahvilaan aamupäiväksi ja samalla syödään aamupala ja vaihdellaan kuulumisia. Tosi kivaa vaihtelua sille, että kyhnöttää yksin kotona tietokoneen ja vihkojen kanssa rustaamassa erilaisia laskuja. Saa myös apua toiselta jos tarvitsee.

Keskiviikko: Päivä jota ootan niiiiiin paljon! Mä oon nimittäin varannut itselleni kampaaja-ajan. Viime kerrasta on hmm… yli 2 vuotta, niin on jo aikakin mennä laittamaan hiukset kuntoon. Mun oma väri on tummunut ja kellastunut tosi paljon niin haluan freesata sitä ja siistiä latvoja. Ei mitään isoa muutosta luvassa siis.

Torstai: Matematiikkaa, matematiikkaa ja vielä kerran matematiikkaa 😀 Ei mitään muuta ohjelmassa.

Perjantai: Meillä on meidän Eximian amk-valmennuskurssilla (yhteistyö) sähköinen matematiikan harjoituskoe – kääk! Kuten oon sanonut niin matematiikka tuottaa mulla eniten ongelmia vaikka oon ollut nyt itsestäni ylpeä, kun oon tehnyt töitä sen eteen nyt ja oikeasti oppinut jotain. Oon päivitellyt mun Instagram-storyihin (@janinakoskenniska) opiskelukuulumisia enemmän ja ne on tallennettu erilliseen, omaan kohokohtaansa. Kannattaa käydä kurkkaamassa jos kiinnostaa opiskeluaiheiset jutut.

Lauantai: Viikonlopulle ei oo mitään suunnitelmia vielä. Lauantaina mulla on lyhyt työvuoro.

Sunnuntai: Ehkä siivoamista? En tiiä vielä. Mainitsin Instagramissa, että oon yrittänyt toimia niin, että en opiskele viikonloppuisin vaan teen kaikki koulutehtävät arkisin.

Herkut edullisemmin netistä

Mainos/ad: Fiksuruoka

Kuinka monelle teistä Fiksuruoka on tuttu? Oon törmännyt heidän mainoksiinsa sosiaalisen median kanavissa ja nyt pääsin yhteistyön merkeissä tutustumaan heihin paremmin.

Fiksuruoka pyrkii vähentämään suomalaisten ruokahävikkiä ja samalla he haluavat tarjota asiakkailleen laajan valikoiman sekä ruokaa että käyttötavaroita.

Tilasin meidän tyttöjen iltaa ajattelen herkkuja ja ruokaa, jotka oli todella hyvässä alennuksessa. Näiden lisäksi tilasin meille kotiin mm. mantelimaitoa ja käsidesiä. Jos haluutte nähdä mitä muuta tilasin, niin jaoin mun Instagram-storyyn (@janinakoskenniska) koko tilauksen esittelyn.

Are you familiar with Fiksuruoka? I came across their website on Instagram and now in collaboration with them I made my first order.

I ordered some snacks to our girls night and I saved a lot of money. I also ordered stuff like almond milk and hand sanitizer. If you want to see everything I ordered – go to my Instagram stories @janinakoskenniska.

Meidän oli tarkoituksena pitää tyttöjen kesken picnic, mutta epävakaan sään takia päädyttiin pitämään picnic meidän parvekkeella. Toimi se niinkin! Ja saatiin ennen herkutteluja syötyä kunnolla. Tilasin meille sipsejä, karkkeja, suklaata ja tortillalettuja. Todettiin ystävien kanssa, että esimerkiksi juhlia järjestäessä kannattaa tsekata Fiksuruoka ja katsoa heidän tarjoukset herkuista. Heiltä löytyy jatkuvasti mm. sipsejä ja karkkeja tarjouksesta.

We were supposed to have a picnic outside but due to the weather we decided to have our picnic indoors. Worked out perfectly!  I ordered candy, chips, chocolate and tortillas. Also a great tip – if you are throwing a party I recommend ordering snacks from Fiksuruoka. You get so much stuff for a great price.

Tilauksessa oli paljon tuotteita joissa päiväys on jopa ensi vuoteen asti eli Fiksuruoka ei myy pelkästään tuotteita, joissa on lähestyvä parasta ennen-päiväys vaan esimerkiksi tuotteita joita on tuotettu liikaa tai myyntipakkaus muuttuu. Katoin, että nyt Fiksuruoka.fi:n sivuilta löytyy myös mm. tamponeita ja ihonhoitotuotteita. Meidänkin tilaama käsidesi on muuten aivan toimivaa ja hyvää, mutta siihen on tullut valmistuksessa vähän haalea sävy, jonka takia sen sai nyt ostettua hävikkinä.

Käyttämällä Fiksuruokaa säästin tarkalleen ottaen 21,63€ meidän 38€:n tilauksesta.

There were a lot of products that are expiring not until next year. And for example the hand sanitizer was not expired – it just had a different color so that’s why it was on sale.

Overall I saved 21,63€ from my 38€ order.

Kannattaa siis ehdottomasti kurkata heidän valikoimansa! Heiltä tilaamalla säästää oikeasti rahaa. Me tullaan ainakin jatkossa käyttämään Fiksuruokaa meidän kotona.

So I highly recommend ordering from Fiksuruoka if you want to save money! We are definitely using their website in the future.

Kuulumisia

Nyt kesän jälkeen on ehkä hyvä aika päivittää kuulumisia vähän pidemmällä postauksella. Oon ottanut tässä kesän aikana tosi rennon otteen somesta ja tehnyt sitä ihan fiilispohjalta. Instagramiin (@janinakoskenniska) on tullut päiviteltyä enemmän. Sielläkin oon jotenkin löytänyt oman juttuni ja päässyt tekemään ja toteuttamaan itseäni vapaammin. Blogissa on ollut vähän hiljaisempaa – kiitos, että ootte silti täällä ❤

Kuten mainitsin keväällä, niin mut lomautettiin huhtikuun alussa. Kesällä ilmoitettiin lomautuksen jatkuvan vuoden loppuun asti, mutta mut itseasiassa pyydettiin töihin nyt takaisin. Palaan töihin, mutta teen nyt toistaiseksi vain paria päivää viikossa. Ihan kiva saada arki rullaamaan nyt, kun syksykin alkaa. Vaikka oonkin nauttinut tästä lomautuksesta ihan 110%, niin on toisaalta ihanaa päästä rutiineihin ja työntouhuun kiinni.

Varmaan jokainen on pysähtynyt miettimään elämäänsä kuluneen kevään aikana. Mikä on tärkeää ja mikä ei. Mikä tekee onnelliseksi ja mikä taas saattaa aiheuttaa negatiivisia tuntemuksia. Itselläni ajatukset kohdistuivat erityisesti juuri työhön ja opiskeluun. Mitä mä oikeasti haluan tehdä? Keväällä (ennen lomautusta) yhteishaussa hain päähänpistosta kosmetologikouluun ja kesäkuussa sain tietää, että sinne pääsisin jos vain haluaisin. Olin kuitenkin kevään aikana pohtinut asioita paljon ja jo kuukauden jälkeen kouluun hakemisen jälkeen, olin tullut siihen päätökseen ettei kosmetologikoulu olisi mun juttu. Toki rakastan meikkaamista, ihonhoitoa ja yleisestikin kaikkea kauneuteen liittyvää, mutta haluaisinko tehdä sitä työkseni? En. Se ei vaan olisi mun juttu.

No mikä se mun juttu sitten olisi? En sitä edelleenkään tiedä täysin, mutta oon matkalla siihen. Kaikki alkoi siitä, kun olin Facetimessa parhaan ystäväni kanssa ja hän totesi, että tietäisi mitä voisin mennä opiskelemaan. Jokin siinä sitten kolahti. Ensimmäistä kertaa ikinä tuntui siltä, että tää voisi olla se ”mun juttu”. Tuun avaamaan mun opiskelukuvioita enemmän tässä syksyn aikana useamman postauksen verran. Toivottavasti teitä kiinnostaa myös opiskeluaiheiset postaukset!

Muuten mulle kuuluu pelkästään hyvää. Kesä on ollut todella ihana ja oon niin iloinen, että oon päässyt näkemään ystäviä ja perhettä enemmän kuin koskaan. Palataan pian!

What a summer! I think it’s time to update some things after being away from my blog. I decided to take it very easy when it comes to my social media channels. I have not taken any stress about posting and it has felt so good. I feel like I have found the content that I want to create for you guys. Also I want to thank you for being here always – it means everything to me ❤

As I mentioned before – I was laid off from my job in the beginning of April. In June I was informed that the lay off would be continued until further notice but luckily I got called back to work. I’m doing few days a week, so not a lot of work yet. I’m quite happy to get back to work and back to my routines!

I bet everyone has been thinking about their life during this (corona) time. ”What is important and what is not? What really makes me happy and what doesn’t?” I really started thinking about my work and education. What I really want to do? Before I was laid off I applied to cosmetology school and actually got in too. But I soon realized that it’s just not for me… Don’t get me wrong – I do love everything related to beauty, make up and skin care but do I really want to study it? No.

So what is my thing? I’m still not 100% sure but I’m on my way. It all started when I was talking with my best friend and she suggested something. Something just clicked. For the first time ever I felt like ”this could be the thing for me”. I’ll write more about studying later and you’ll be seeing a lot of study-related posts. I hope you are as excited as me!

Otherwise I feel really good. I have loved every second of this summer and I’m so happy I have had the opportunity to see my friends and family. Talk to you soon!

Kumpi todennäköisemmin?

Kyselin taannoin teiltä Instagramissani (@janinakoskenniska), että mitä haluaisitte nähdä enemmän. Yhtenä vaihtoehtona oli myös parisuhteeseen liittyvät postaukset ja vastausten perusteella ne olisivat todella toivottuja. Enkä yhtään ihmettele. Nimittäin aina, kun oon päästänyt paremman puoliskoni tänne ääneen, niin ne postaukset ovat olleet todella suosittuja ja niistä ollaan kuultu positiivista palautetta niin teiltä kuin meidän läheisiltämme.

Ihanan Johannan blogissa oli tämä ”kumpi todennäköisemmin…”-haaste ja päätin ottaa tästä samantien kopin. Jos teille tulee muita postausideoita parisuhteeseen liittyen (tai ihan mihin muuhun vaan), niin niitä mielelläni toteutan.

Kumpi todennäköisemmin…

…pyytää ensin anteeksi?
Benjamin / Janina

Ai miten niin oon jäärä? Meillä ei kyllä mykkäkoulua oo ikinä pidetty tuntia pidempään vaan halutaan aina sopia heti. Toinen toki nopeammin kuin toinen heh…

…nukahtaa ensin?
Benjamin / Janina

…puhuu unissaan?
Benjamin / Janina

Tää kävi itseasiassa ilmi meidän ensimmäisellä yhteisellä matkalla Barcelonassa. Höpöttelin vaikka mitä ja aloin käymään Benkun kanssa ihan kunnon keskustelua unissani.

…suuttuu hävitessään lautapelin?
Benjamin / Janina

”Mä en hävii eli sinä” sanoo Benjamin.

…tarjoaa kahvilassa?
Benjamin / Janina

…valitsee huonon leffan?
Benjamin / Janina

…ostaa toisen lempiherkkuja kotiin?
Benjamin / Janina

”Sä ostat enemmän herkkuja, mutta itelles yleensä” – Benkku (heh totta, mutta mun puolustukseks Benkku ei syö makeita herkkuja)

…unohtaa sen, mitä meni ostamaan?
Benjamin / Janina

Jos laitan Benkun ruokakauppaan kauppalistan kanssa, niin ostoksista jää uupumaan listalta 1/3 osa.

…kieltäytyy kutsusta ollaakseen vaan kotona?
Benjamin / Janina

Ei itseasiassa kumpikaan meistä vaikka mä oon enemmän se kotihiiri meistä.

…on myöhässä sovitusta?
Benjamin / Janina

Ollaan molemmat aika täsmällisiä. Benkku on paikalla tasan silloin, kun pitää olla ja mä taas tykkään olla 15min etuajassa.

…siivoaa tarkemmin?
Benjamin / Janina

Oon (ärsyttävän) pikkutarkka ja haluan pitää kodin siistinä ja välttää semmosta suursiivousta kerran viikossa.

…kehuu herkemmin?
Benjamin / Janina

…huomauttelee pienistä asioista?
Benjamin / Janina

Ja tässä voidaan palata tohon mun pikkutarkkuuteen, että oon meistä se, joka herkemmin valittaa lattialla lojuvista vaatteista tai pöytään jätetyistä astioista. Mulle saa taas huomautella valojen päälle jättämisestä ja vesilasien jättämisestä ympäri meidän kaksiota.