Aina kannattaa yrittää

Mainos: Ukko

Oon kirjoitellut tätä blogia nyt reilu 10 vuotta, joka tuntuu hullulta! Paljon on siis koettu ja opittu ja on ollut upeeta seurata sosiaalisen median kanavien kehittymistä vuosien varrella. En ois silloin 13-vuotiaana blogia päivittäessä ajatellut, että tulisin joskus olemaan sisällöntuottaja ja sosiaalisen median vaikuttaja saati sitten sitä, että toimisin yrittäjänä.

Aloin saamaan ensimmäisiä kaupallisia yhteistöitä blogin kautta vuonna 2018 jolloin piti miettiä, että miten hoitaisin laskutuksen yms. Nopean googlettelun jälkeen ja positiivisten arvosteluiden perusteella, aloitin Ukko.fi:n kautta kevytyrittäjänä. Kaikki oli tosi uutta. Oli kiva saada silloin tällöin rahallista palkkiota omasta harrastuksesta. Ajan myötä aloin miettimään ”voisiko tästä tulla enemmän kuin harrastus?”.

Kevytyrittäjyys sopi mulle siihen tilanteeseen todella hyvin. Olin myyjänä vaatekaupassa ja tein sen ohella muutamia yhteistöitä. Sain vähän esimakua siitä, mitä yrittäjyys on ja sivutulojen ollessa satunnaisia, ei tarvinnut miettiä mm. ennakkoveroja tai alv-ilmoituksia. Ukko kevytyrittäjänä et tarvitse siis y-tunnusta tai toiminimeä. Täältä tutustumaan Ukko kevytyrittäjyyteen.

Vuosi 2020 oli kaikella tapaa meille jokaiselle uusi ja erilainen. Mut lomautettiin mun päivätyöstä ja siinä olin vähän tyhjän päällä, että mitäs sitä nyt tekisi? Aloin boostaamaan enemmän omia sosiaalisen median kanavia, panostamaan sisältöön ja samalla myös erilaiset yritykset alkoivat kiinnostumaan työskentelystä mun kanssa. Kun yhteistöitä sekä sisällöntuottajan hommia alkoi positiivisesti tulemaan enemmän ja tulotkin muuttuivat säännöllisemmäksi, päätin ryhtyä toiminimiyrittäjäksi Ukkopron kautta saman vuoden marraskuussa. Päätös ryhtyä yrittäjäksi oli mulle helppo ja päätöksen teki vielä helpommaksi, kun tutustuin Ukkopro:hon. Kaikki oli tehty niin helpoksi aloittavalle toiminimiyrittäjälle.

Saat Ukko toiminimiyrittäjänä kirjanpidon, joka hoitaa yrityksesi veroilmoitukset. Laskujen luominen ja lähettäminen on ihan super helppoa, kuitit voi kuvata kätevästi puhelimella ja siirtää samantien kirjanpitoon, unohtamatta sitä, että Ukon sivusto on todella helppokäyttöinen.

Ukko toiminimiyrittäjänä on mun mielestä todella reilu kuukausihinta, joka riippuu täysin yrityksen liikevaihdosta. Se ei kuitenkaan koskaan nouse korkeammaksi kuin 60€ (+alv), joka on todella edullinen omasta mielestäni, kun saat tohon hintaan kirjanpidon sekä selkeän alustan.

Oon aina saanut asiakaspalvelusta tosi ystävällistä palvelua ja apua mun kysymyksiin. Myös niihin ”kehtaako näin tyhmää kysymystä kysyä”-kysymyksiin. Eikä oo tietenkään olemassa tyhmiä kysymyksiä!

Oonko katunut hetkeäkään? En todellakaan. Aina kannattaa yrittää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s