Helsingin aamupalavinkit

Jatketaan mun postaussarjaa Helsingin ravintoloista ja tänään on vuorossa aamupalapaikat. Rakastan aamiaista ja brunsseja. Erityisesti viikonloppuisin on mielestäni ihanaa nukkua pidempään, tehdä isompi brunssi johon saa yhdistettyä aamupalan sekä lounaan ja pysyy kylläisenä pitkään.

Vaikka vallitseva tilanne on mikä on, niin mielestäni on tärkeää muistaa tukea ravintoloita ja kahviloita. Oma kokemukseni ravintoloissa nykytilanteessa on ollut pelkästään hyvä ja turvallinen. Kaikkialla otetaan huomioon turvavälit ja hygienia. Myöskin monessa ravintolassa on mahdollisuus ottaa ruoat mukaan tai vaikka tilata Woltilla kotiin! Tämä myös hyvä vaihtoehto.

Flät no 14, Viides Linja 14

Kyseinen paikka taitaa olla toistaiseksi remontissa, mutta ovien avautuessa menkää ihmeessä testaamaan! Tää on viimeisin aamupalatestaus, kun mentiin hyvän ystävän kanssa brunssille vaihtamaan kuulumisia. Saa valita joko 3 tai 5 annosta + leivän. Kaikki on gluteenitonta (myös leivän voi saada gluteenittomana) – erityismaininta siitä. Täällä kokeile ehdottomasti ainakin munakas ja maailman herkullisin puuro. Näiden lisäksi maisteltiin granolaa, fenkolisalamia, juustoja…

Way Bakery, Agricolankatu 9

Kirjaimellisesti kivenheiton päässä Flätistä. Tänne ihmiset tulevat ton leivän perässä. Rapea kuori, pehmeä ja lämmin sisältä. Todella simppeli aamupalasetti, johon kuuluu mehu, kahvi, leipä, leikkeleet, juustot ja kananmunat (saa myös vegaanisena). Tähän kylkeen voi halutessaan ottaa esim. french toastin. Sanon kyllä, että pelkkä leipä on tosi täyttävä, niin suosittelen jakamaan jonkun makeemman kaverin kanssa jos mahdollista.

Story, Kamppi, Kauppahalli & Tripla

Ihan älyttömän hyvä puuro löytyy täältä! Oon fiilistellyt viime aikoina erityisen paljon kaikkia ihania, kermaisia ja täyteläisiä puuroja ja täältä löytyy yks parhaimmista mitä oon syönyt! Täällä ei voi myöskään koskaan mennä pieleen jos ottaa Eggs Benedictin.

Anima (toistaiseksi etsivät uutta liiketilaa)

Ei oo varmaan mennyt keneltäkään ohi tämä paikka viimeisen kesän/syksyn aikana. Tää tuntuu näkyvän päivittäin jonkun Instagram-päivityksissä enkä oo yllättynyt. Animan lehtikaalipesto-ricottaleipä on vaan niin hiton hyvä eikä siitä pääse mihinkään. Kaikki on vegaanista, joka on ihanaa! Kerrankin kahvila, jossa ei tarvi stressata, että kahvi tehtäisiin vahingossa normimaitoon, kun tarjolla on vaan kasvivaihtoehtoja. Score!

Erityismaininta Animan raparperilimonadille, jota he tekevät kesäisin itse. Siis aivan älyttömän hyvää, voisin juoda sitä ämpärillisen! Täällä kaikki annokset on nappivalintoja.

Kämp Brasserie, Pohjoisesplanadi 29

Jos on yhtään luksusfiiliksellä tai haluaa jonkun spesiaalimman paikan jollekkin erityiselle päivälle, niin Kämpin aamupala kannattaa testata. Lisämaksusta saa myös Eggs Benedictin, joka ei ehkä ole paras mitä oon syönyt, mutta hyvä kuitenkin.

Café Engel, Aleksanterinkatu 26

Täällä on aivan ihana tunnelma ja sopii niin aamiaiselle, brunssille tai kahville. Unohtamatta upeaa maisemaa Helsingin Tuomiokirkolle! Paljon eri aamiaisvaihtoehtoja ja tämä minkä valitsen aina, on ranskalainen aamiainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s