AMK-valintakoe ja sen jälkeiset fiilikset

Mainos: Eximia

Nyt on siis jo yli kuukausi siitä, kun kävin tekemässä amk-valintakokeen. Ennen koetta mulla oli melko varma fiilis osaamisestani ja uskoin siihen , että kyllä kokeesta selvitään. Koepäivänä ei jännittänyt myöskään ihan niin paljon vaikka oon kova jännittämään uusia tilanteita. Koe järjestettiin paikan päällä, omalla koneella ja vallitsevan tilanteen mukaan luokkahuoneessa oli todella vähän ihmisiä ja turvavälit pidettiin. Jokaisella oli myös maski naamalla.

Mulla jäi yleisesti ottaen todella positiivinen fiilis kokeesta ja kokeessa pärjäsin yllättäen parhaiten matematiikassa, joka on ollut mun heikoin lenkki. Englannissa ja suomen kielessä tuli aika karusti vastaan – tehtäviä oli 4-5 ja aikaa 30min/kieli. Tehtävät olivat melko pitkiä ja sanasto haastavaa.

Tulokset sitten tulivat ja tällä hetkellä olen varasijalla 17. Muutaman kerran varasijat ovat liikkuneet, niin katotaan alkavatko opinnot tammikuussa vai menenkö tekemään valintakokeen keväällä uudestaan. Tuloksien tultua en missään vaiheessa ollut pettynyt vaan päinvastoin ihan todella tyytyväinen osaamiseeni ja siihen, että pisteitä jäi opiskelupaikasta uupumaan 1,88. Ensikertalaiseksi mielestäni todella hyvä suoritus ja nyt myös tiedän, mitä tarvittaessa treenaan kovemmin keväällä. Enkä rehellisesti sanottuna olisi pärjännyt kokeessa ilman Eximian valmennuskurssia.

Kuten kerroin tässä postauksessa, niin pääsin tekemään yhteistyötä Eximian kanssa valmennuskurssin tiimoilta. Sain heiltä amk-valmennuskurssin, jonka avulla harjoittelin valintakokeeseen reilu kuukauden. Harjoiteltiin yhdessä luennoilla 2-4 kertaa viikossa, jonka lisäksi harjoittelin joka arkipäivä itsenäisesti joko luennoilta saatuja kotitehtäviä, lisätehtäviä, Eximian harjoituskokeita/tehtäviä Moodlen kautta tai sitten etsin Googlen avulla erilaisia tehtäväharjoituksia. Viikonloppuisin en tehnyt tehtäviä.

Miten valmennuskurssi sujui etänä? Mielestäni todella hyvin. Luennot järjestettiin tosiaan Zoomin välityksellä ja vaikka alkuun pelkäsin, että miten saan vaikka apua tehtäviin jos en osaa, niin tämä pelko osottautui ihan turhaksi. Kommunikoitiin chatin välityksellä ja siellä sai pyytää opettajaa selittämään tehtävän tai ratkaisun uudestaan. Turhaa pitää nolona avun pyytämistä, kun siellä ollaan kaikki oppimassa ja opettajat ovat siellä opiskelijoita varten. Kaikki käytiin todella hyvin läpi ja koin, että sain tarvittavan avun kysymyksiini. Opettajiin sai myös olla sähköpostitse yhteydessä jos tarvitsi apua tai oli kysyttävää. Erityismaininta meidän matematiikan opettajalle, joka oli ihan super! Opin niin hyvin luennoilla.

Miten aika riitti kaikkien asioiden läpikäymiseen? Käytiin tosi hyvässä tahdissa kaikki aihealueet läpi ja tarvittaessa hidastettiin tahtia jos tuntui siltä, että jokin aihe oli muita haastavampi. Meille jäi myös paljon aikaa kurssin loppuun kertaamiseen.

Mun vinkit valintakokeeseen valmistautumiseen: ota aikaa ja harjoittele rauhassa, tee lukusuunnitelma ja pysy siinä, käy päivien välissä urheilemassa/kävelyllä ottamassa happea ja nollaamassa päätä, opiskele välillä kahvilassa/kirjastossa tai vaikka kaverin kanssa – niin kivaa vaihtelua pelkästään kotona pänttäämiseen ja näin voitte auttaa toisianne tarvittaessa.

Haluan vinkata, että Eximialla on nyt myös Black Week-alennukset käynnissä ja koodilla BF20 saa kaikista kursseista -20% 1.12.2020 asti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s