Opiskelemaan!

Mainos/ad Eximia

Postaus, jota en ajatellut kirjoittavani pitkään aikaan, mutta tässä sitä ollaan. Nimittäin mä hain opiskelemaan! Kulunut kevät on saanut mut miettimään kaikkea mitä haluan ylipäätänsä elämältä. Lomautuksen aikana tuli haettua kymmeniä työpaikkoja, mutta jokainen paikka meni ohi. Tajusin myös, että ehkä nykyinen työni ei ole sitä mitä haluan tehdä vielä vuosien päästä tai kuka tietää? Nyt on kuitenkin sellainen fiilis, että on mun aika mennä opiskelemaan jotain uutta!

No mihin hain opiskelemaan? Haaga-Heliaan liiketoiminnan palveluratkaisujen ja kielten koulutusta. Kaikki tässä tuntuu niin kiinnostavalta ja omalta. Erityisesti kiinnostaa pr- ja tapahtumakoordinaattorin hommat sekä kielten oppiminen. Koulussa pääsisi opiskelemaan suomen, ruotsin ja englannin lisäksi kahta valinnaista kieltä! Oon aina tykännyt kielten opiskelusta ja niiden osaamisesta ei oo kyllä ikinä ollut haittaakaan.

Honestly I didn’t think I would write this post in a long time but here we are. I applied to school! These past months have gotten me into thinking ”what I want from life?”. During my lay off I applied to different jobs after realizing that maybe what I’m doing right now isn’t the thing I want to do after all. I felt like it is time for me to learn something else.

So where did I apply? Haaga-Helia Degree Programme for Multilingual Management Assistants. Everything about it sounded so interesting.

Pääsin tekemään Eximian kanssa yhteistyötä, josta oon todella innoissani. Olin tutustunut valmennuskurssiin ja tehnyt jo päätöksen, että sellaiselle mennään ennen pääsykoetta. Laitoin Eximialle viestiä, että olisivatko he kiinnostuneita tekemään yhteistyötä valmennuskurssin tiimoilta ja olin erittäin iloinen heidän näyttäessä idealleni vihreää valoa.

Eximia tarjoaa kursseja moneen eri tarkoitukseen ja opiskelija voi itse päättää haluaako hän tehdä opinnot etänä vai käydä varsinaisilla luennoilla. Toki nyt koronatilanteen vuoksi luennot pidetään turvallisesti etänä. Eximialta löytyy mm. abikursseja yo-kirjoituksiin valmistuville, yliopistoon hakeville sekä amk-valmennuskurssin, jolle minäkin olen nyt osallistumassa.

This post is in collaboration with Eximia and I’m so happy that we will be collaborating during this autumn. I was aware of different preparation courses for schools and I thought about participating one of those when applying to school. I was so happy when I contacted Eximia about a possible collaboration and they said yes!

Eximia offers multiple courses and there’s definitely something for everyone. You can also choose if you want to study at home or at classes. Of course during this time everyone is studying from home. You can find courses from Eximia if you are preparing for your matriculation examination or if you are applying for school.

Miten valmennuskurssi toimii tai kauan se kestää? Mulla alkaa AMK liiketalouden ja tietojenkäsittelyn alan valmennuskurssi huomenna 15.9. ja kaikki opinnot tehdään vallitsevan tilanteen vuoksi etänä. Opiskellaan valmennuskurssilla kaikkia pääsykokeessa olevia aihealueita erikseen. Tiistain luento alkaa introlla ja matemaattisten taitojen opiskelulla. Tästä eteenpäin opiskellaan yhdessä luennoilla 2-4 kertaa viikossa ja luentojen lisäksi meillä on ennen varsinaista pääsykoetta sähköinen matematiikan harjoituskoe sekä sähköinen harjoituskoe. Tää on mun mielestä ihan mahtavaa, koska pääsee kokemaan sen ”oikean” koefiiliksen sekä näkemään missä on vielä parantamisen varaa. Opiskellaan valmennuskurssin kanssa 21.10. asti, jonka jälkeen 26.10.-30.10. on pääsykokeet. Itselleni valitsin pääsykoepäiväksi 28.10., jolloin pääsen tarvittaessa kertaamaan maanantaina.

Miksi otin valmennuskurssin? Mun opinnoista on kulunut nyt yli 4 vuotta ja rehellisesti sanottuna en oo ollut mikään parhain ja ahkerin opiskelija lukiossa. Oon kuullut pelkkää positiivista palautetta valmennuskursseista ystäviltäni, jotka ovat hakeneet ja päässeet ammattikorkeakouluun. Musta tuntui varmimmalta ja mukavimmalta ottaa valmennuskurssi avuksi pääsykokeeseen valmistautumiseen.

Ammattikorkeakoulun pääsykokeisiinhan ei ole mitään tiettyä pääsykoemateriaalia vaan suurin osa valmistautuu kokeisiin opiskelemalla itsenäisesti esim. lukiomatematiikkaa. Pääsykokeessa aihealueet ovat opetuskieli (suomi), englanti, matemaattiset taidot sekä päätöksentekotaidot. Eniten ongelmia mulla tuottaa ehdottomasti matematiikka, jonka oon aina ennen päässyt rimaa hipoen läpi. Tähän erityisesti on musta kiva saada opettaja avuksi ja tarvittaessa kysyä apua tehtäviin ja ratkaisuihin.

Tuutte siis näkemään opiskelutunnelmia tämän syksyn aikana mun somessa! Jos teille herää kysymyksiä niin vastaan niihin mielelläni.

The preparation course that I’m attending is this one and I’m starting it tomorrow on the 15th of September. We are studying everything that you need to learn for the test. Our Tuesday’s lecture is just the introduction and we are also going through mathematics. We are studying ”together” from our homes 2 to 4 times a week and before our real entrance examination we have a rehearsal one which I think is very nice. The preparation course ends on the 21st of October and my entrance examination is on the 28th of October.

But why did I take this preparation course? It has been 4 years since I last went to school and studied math etc. And honestly I have not been the greatest student ever. I’ve heard a lot of great reviews about this course from my friends and also from online. All in all I felt like I could really use some help before the entrance examination.

If you have any questions – let me know and I’ll answer them!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s