Helsingin illallisvinkit

Ravintola Muru, Fredrikinkatu 41

Tää on erityisesti mun äidin lemppari ja täällä on tultu käytyä hänen kanssaan muutaman kerran. Ollaan myös käyty täällä poikaystävän kanssa ystävänpäivätreffeillä. Murussa on joka kerta ollut erinomaista ruokaa, raikkaat maut ja todella hyvät menut.

Tänne erityismaininta erikoisruokavalioiden toteuttamisesta ja huomioonottamisesta! Suosin itse maidottomia vaihtoehtoja ja erityisesti jälkiruoat ovat olleet niin herkullisia.

Vinkki! Tosi kiva lahjaidea esim. pariskunnalle on heidän ravintolalahjakorttinsa. Saatiin mummultani 100€:n lahjakortti joululahjaksi ja saatiin sillä 3 ruokalajin (+juustot) illallinen.

This is my mom’s favorite! We have been here for a few times with her and then we had our Valentines Day date here with my boyfriend. They never disappoint with their foods or service. Also a shoutout to them for taking into account special dietary requirements. I prefer dairyfree options and especially their dairyfree desserts are amazing!

Ventuno, Korkeavuorenkatu 21

BW Ravintolat-ketjuun kuuluva ravintola. Tykkään yleisestikin kaikista Tomi Björckin ravintoloista (alempana vinkkaus toiseen ravintolaan) ja kaikki menukokonaisuudet ovat aina olleet tosi hyviä.

Ventuno on saanut inspiraationsa italialaisravintoloista. Löytyy aika laajasti erilaisia vaihtoehtoja pizzasta pastaan ja lihasta kalaan. Ventunossa käytiin työporukalla syömässä joulun aikaan ja jokaiselle löytyi jotain. Myös erikoisruokavalioille. Ei otettu tällä kertaa menuita vaan vähän erilaisia juttuja sieltä sun täältä. Maistoin mm. tryffelipizzaa, kurpitsaravioleita, kampasimpukoita… Kaikki tosi hyviä!

Italian style restaurant. Same restaurant group as Bronda, Farang, Gaijin. Here you can find everything from seafood to pizza and pasta.

Madonna, Haapaniemenkatu 5 B

Alkuun pakko sanoa, että Madonna oli meidän porukalle hieman pettymys. Sitä oltiin kehuttu ihan maasta taivaisiin somessa ja odotukset oli meillä luonnollisesti tosi korkealla. Halusin kuitenkin vinkata ravintolasta, koska tykättiin sen yleisfiiliksestä ja asiakaspalvelusta.

Tämäkin italialaistyylinen ravintola. Annokset joita me maisteltiin olivat melko pieniä (paitsi toi mun alkupalana ollut tomaatti-mozzarellasalaatti) ja hintavia. Kaikille jäi kolmen ruokalajin jälkeen sellainen fiilis, että on vähän nälkä vaikka jokaisella oli pääruoaksi pastaa.

Madonna was a bit of a disappointment to me and for our group. Everyone has had good things to say about it so our expectations were quite high. But I want to include this restaurant to this post because I really enjoyed the atmosphere and service. Maybe we just had bad luck with the food? Our food portions were really small and we felt a bit hungry afterwards…:D

La Bottega 13, Tehtaankatu 13

Niin suloinen ja pieni italialainen ravintola. Paikka ei ole ehkä ihan kaikkien tiedossa tai sitä ei ole kauheasti näkynyt somessa. Täältä voi hakea italialaisia herkkuja mukaan, mm. leikkeleitä, juustoja, pastaa ja erilaisia säilykkeitä.

Tryffelipasta on ihan mielettömän hyvä (ja iso!) ja sillä on hintaa 20€, joka mun mielestä tämän kokoisesta ja tasoisesta tryffelipastasta todella reilu diili! Ja tryffeliä on paljon.

Täällä on ihana myös jakaa vaikka ystävien kanssa erilaisia antipasto-lautasia ja lasi (tai pullo) viiniä! Suosittelen pöytävarausta, kun paikka on tosiaan hyvin pieni.

The cutest little place! The food is amazing, their wines are great and I love their cheese selection. A huuuge recommendation to their truffle pasta! This is a great place to go with friends and share a bottle of good wine and different antipasto plates.

Farang, Arkadiankatu 9

Tämäkin ravintola kuuluu BW-ketjuun. Täällä on tullut käytyä muutaman kerran ja suosittelen ottamaan maistelumenun. Siinä saa niin hyvän kattauksen ravintolan eri annoksista ja mauista. Täältä on ihan pakko maistaa pehmeäkuorinen taskurapu ja karamellisoitu possu (kuvissa)! Alkaa kuola valumaan pelkästä ajatuksesta ja on varmaan pakko mennä tänne pian.

Ravintolan uudet tilat on myös todella upeat. Alakerrassa on hieno lounge-tyylinen baari ja yläkerrassa ruokailutilat.

Miinusta joudun valitettavasti antamaan siitä, että viimeisimmällä kerralla olin ravintolaan etukäteen yhteydessä poikaystäväni äyriäisallergiaan liittyen ja kysyin, että saako annoksia toteutettua ilman esim. osterikastiketta. Ravintolasta vastattiin, että melkein kaikki annokset voidaan toteuttaa ottaen huomioon ruoka-aineallergiat. Noh… kun aloimme tilaamaan ruokia ja mainitsimme allergiasta niin vaihtoehtoja olikin vain muutama ja nekin suurin osa kasvisvaihtoehtoja. Tämä harmitti kyllä, kun meille annettiin kuva, että kaikkia ruokia päästäisiin maistelemaan ja jakamaan, mutta päädyttiin sitten ottamaan vaan pari annosta. Eli kannattaa miettiä kahdesti jos on äyriäisallergia, että meneekö vai ei.

One of my favorites. I recommend taking their tasting menu. Their caramel pork is to die for!

They just renovated their restaurant and their new place is beautiful.

Yes Yes Yes, Iso Roobertinkatu 1

Kasvisruokaravintola, josta saa myös vegaanisia vaihtoehtoja. Täällä kävin viimeksi viime viikon torstaina! Sain ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi lahjakortin tänne (tietävät, että rakastan syömistä 😄), joka oli ihana idea heiltä. Yes Yes Yesiin oli vaihtunut juuri uusi menu ja pääsimme maistelmaan muutamia uusia syksyisempiä annoksia. Meitä oli 3 henkeä ja jaettiin annoksia niin kaikki pääsivät maistelemaan kaikkea. Meillä oli 2x avocadotahna + tandoorileipä, halloumiranskalaiset, ”heart of palm”-salaatti, tomaatti-mozzarella-melonisalaatti ja 2x maissirisotto. Kaikilla tuli vatsat täyteen! Niin raikkaita makuja ja jokainen annos oli hyvä enkä olisi osannut päättää minkä olisi voinut jättää ottamatta.

Vegetarian food and they also have vegan options. We went here last week and they had just updated their menu. I especially loved their corn risotto and heart of palm salad. And not to forget their halloumi fries and avocadopaste with bread.

Mikä on teidän suosikkiravintolanne? What’s your favorite restaurant?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s