Thai Peanut Chicken

Nyt kun on vietetty enemmän aikaa kotona, on tullut myös testattua erilaisia ruokareseptejä. Tää tuli mieleen ihan ykskaks, katoin muutamia reseptejä netistä ja aloin toteuttamaan oman maun mukaan tätä ruokaa meille lounaaksi. Sehän tässä ruoassa helppoa onkin, että tätä saa muokattua oman maun mukaan lisäämällä/vähentämällä maapähkinävoita, soijaa, chiliä jne.

Tästä tuli niin tajuttoman hyvää. Siis niin hyvää, että teki mieli nuolla lautanen puhtaaksi. Olin vähän epäileväinen siitä, että miten tämä maistuu poikaystävälleni, joka ei ole kookoksen tai maapähkinävoin suurin ystävä, mutta hänen ensireaktionsa oli ”tää on tosi hyvää”. Score! Eli vaikka saattaisikin vierastaa kookoksen ja maapähkinävoin makua niin tässä niille tulee tosi kiva tasapaino eikä kumpikaan maku pomppaa liikaa esiin.

Thai Peanut Chicken (3 annosta)

300g maustamaton kana

Soijaa

2 valkosipulin kynttä

Chiliä

2 rkl maapähkinävoita

2dl kookoskermaa (suosittelen Karan kookoskermaa. Älä käytä kookosmaitoa, koska kastikkeen on tarkoitus olla melko paksua)

1 lime

2 tl sokeria

Jasmiiniriisiä

Korianteria

(Huom! Ohjeesta saa helposti tehtyä isomman satsin paistamalla isomman annoksen kanaa, lisäämällä yhden kookoskerman sekä mausteita)

1. Aloitetaan marinoimalla kana. Itse käytin ohuita fileepihvejä jotka pilkoin pieniksi paloiksi ja laitoin ne isoon astiaan. Sekaan soija, murskatut valkosipulin kynnet ja chilihiutaleet (voi toki käyttää myös tuoretta chiliä!). Jätetään kana marinoitumaan 15-30min riippuen ihan onko kiire vai ei. Mitä pidempään kanan antaa marinoitua, sen maukkaampaa siitä tulee.

2. Laita jasmiiniriisi kiehumaan ja muista suolata myös riisi.

3. Paista kanat rasvassa. Siinä vaiheessa, kun kana alkaa näyttämään kypsältä, laita sekaan kookoskerma ja maapähkinävoi. Kastikkeesta tuli itselläni melko paksua niin lisäsin kastikkeen sekaan 1dl vettä. Seuraavana laitetaan joukkoon limen mehu, sokeri ja soija. Anna hautua miedolla lämmöllä hetki.

4. Laita lautaselle riisi, kastike ja annoksen päälle korianteria – valmista!

2 thoughts on “Thai Peanut Chicken

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s