Sitruunainen kanapasta

Mä rakastan pastaa. Vielä enemmän rakastan kokeilla erilaisia pastaruokia. Tykätään todella paljon sitruunasta ja vakioita meidän keittiössä onkin sitruunarisotto sekä kermainen sitruunapasta. Sitruuna tekee erityisesti vähän raskaimmista pastaruoista hieman raikkaampia.

Tänään, kun laitoin viestiä, että kokkaan sitruunaista kanapastaa, vastaus oli samantien ”joo nam!”. Uskon, että tämä maistuu kyllä jokaiselle. Tosi helppo ja nopea arkiruoka, jossa on kuitenkin sitä ”jotain”. Kanan voi toki korvata tässä ruoassa esim. mifulla.

Sitruunainen kanapasta

Kanaa (suikaleita tai pieneksi pilkottuja fileepaloja)

Spaghettia

Sitruunaa

Kanafondia

Parmesania

Kaurakermaa

Suolaa, pippuria, chiliä, currya

Valkosipulia

1. Pastavesi kiehumaan. Muista laittaa suolaa keitinveden joukkoon. 2. Paista kanat voissa tai oliiviöljyssä, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet – laitoin kolme. 3. Mausta kana: suola, pippuri ja chili oman maun mukaan. Currya vain 1tl. Laita joukkoon kanafond sekä noin desi vettä. Anna porista hetki. 4. Kanan joukkoon yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu. Samoin myös kaurakerma. 5. Ota spaghetin keitinvettä noin desi sivuun (tärkeä!). Tämä laitetaan kastikkeen joukkoon. Anna porista hetki. 6. Kaada spaghetin keitinvesi pois ja spaghetit pannulle kastikkeen sekaan ja sekoita kastike ja pasta keskenään. Joukkoon vielä kourallinen raastettua parmesania. Valmista! Annokset lautaselle ja hieman parmesania päälle.

Vinkki: täydellinen ”side dish” tähän on uunissa paahdettu tankoparsa – nam!

4 thoughts on “Sitruunainen kanapasta

  1. Nam pitää kokeilla, tää ohje vaikuttaa tosi raikkaalta ja on nähtävästi myös yksinkertainen tehdä. ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s