Sitruunarisotto

Long time no see! Blogissa on ollut poikkeuksellisen hiljaista muiden kiireiden takia, mutta ei niistä sen enempää. Toisaalta tämmöinen suunnittelematon tauko teki tosi hyvää. Pää pursuaa ideoita ja postauksia kertyy luonnoksiin pikkuhiljaa. Toivottavasti seuraatte vielä mukana!

Oon jotenkin niin valmis syksyyn tänä vuonna. Tosin se tuli tänä vuonna todella nopeasti. Ensin läkähdyttiin 25 asteessa syyskuun alussa ja yhtäkkiä palellaan 10 asteessa. Mua ei sinänsä haittaa, koska löysin juuri ihan täydellisen takin näitä kelejä varten.

Huomenna ollaan suuntaamassa Tallinnaan yhdeksi yöksi poikaystävän kanssa ja oon oottanut tätä pitkään. Yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja rentoutumista spa-alueella! Toivottavasti mun pieni syysflunssa katoaa tässä yön aikana, että pääsee nauttimaan Tallinnasta kunnolla.

Sitruunarisotto (2:lle)

3dl risottoriisiä

1 litra kiehuvaa vettä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 kanaliemikuutio/fond du chef

1 purkki mascarponea

1 sitruuna

2 dl parmesania

Mustapippuria ja suolaa

Koristeeksi basilikaa

Aloitan laittamalla 1 litran vettä kiehumaan vedenkeittimessä. Sillä aikaa pilkon valkosipulin ja sipulin pieneksi silpuksi. Heitän kattilaan nokareen voita, jossa paistan pilkotut sipulit ja hetken päästä laitan joukkoon risottoriisin.

Risottoriisi saa ”paistua” hetken aikaa ja muuttua hieman läpinäkyväksi. Tässä vaiheessa laitan noin puolet vedestä ja kanaliemikuution. Sekoittelen tasaisesti ja seuraan tilannetta, että miten vesi imeytyy riisiin. Jos seos näyttää liian kuivalta, laitan lisää vettä.

Tässä välissä raastan sitruunankuoren kokonaan ja puristan mehut. Laitan erillisessä kulhossa nämä ja mascarponen sekaisin. Tämän maustan suolalla ja pippurilla. Kun risottoriisi on imenyt melkein kaiken veden laitan mascarponesekoituksen ja yhden desin parmesania joukkoon. Sekoitan hetken aikaa ja otan liedeltä risoton vetäytymään hetkeksi.

Risotto lautaselle, pippuria ja parmesania päälle.

Bon appétit!

4 thoughts on “Sitruunarisotto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s