Missä sitä oikein ollaan?

Ei saisi nuolaista ennen kuin tipahtaa. Juuri, kun pääsin hehkuttamaan, että oon tervehtynyt täysin vihdoin…

Kelataan kaksi viikkoa taaksepäin, kun ensimmäisen kerran hakeuduin terveyskeskukseen hoitoon nuhakuumeen ja turvonneiden kaulan imusolmukkeiden takia. Sain antibiootit poskiontelontulehdukseen ja imusolmuketulehdukseen.

Meni viikko ja yleiskunto muuttui paremmaksi, mutta kaula oli vieläkin yhtä turvonnut. Paiseet olivat pahimmillaan noin 6 cm kokoisia.

Palasin kuitenkin töihin ja normielämään, koska oloni oli todella hyvä lukuunottamatta turvotusta, jonka oletin menevän ohi. Kunnes torstaina hakeuduin jälleen terveyskeskukseen hoitoon näiden imusolmukkeiden takia ja tällä kertaa myös nielu oli turvonnut toiselta puolelta. Kaiken maailman testit otettiin, mutta oikein missään ei ollut vikaa. Mononukleoosia alettiin epäilemään tässä vaiheessa, mutta sen tulokset tulisivat vasta viikonlopun jälkeen. Olin vieläkin hyvinvoiva ja totesin olevani työkykyinen.

Olo muuttui viikonlopun aikana surkeaksi. Nielu turposi molemmin puolin niin umpeen, että sieltä olisi mahtunut läpi korkeintaan yksi juomapilli. Imusolmukkeet turposivat myös kainalosta ja nivusista ja multa katosi leuka viikonlopun aikana turvotuksesta. Viikonlopun aikana sain juotua vettä max lasin ja syötyä yhdet kananuudelit.

Maanantaina suuntasin taas jälleen lääkäriin ja siellä hoitajat ja lääkärit säikähtivät mun nielua ja pistivät samantien lähetteen HYKS:in korvaklinikalle. Tulin tänne luullen, että saisin kunnon diagnoosin, sairasloman ja pääsisin kotiin, mutta eipä käynyt ihan niin. Kaiken kaikkiaan huoneessa oli 6 lääkäriä tai hoitajaa tutkimassa mua ja tökittiin nielua ja laitettiin kameraputki nieluun sieraimien kautta. Tämän jälkeen päälääkäri totesi, että jäät tänne pariksi päiväksi nesteytettäväksi ja lepäämään.

Täällä sitä nyt sitten ollaan. Nesteytys on tehnyt kropalle jo nyt paljon. Täällä on ollut aivan ihanaa henkilökuntaa. Ja toki sain myös diagnoosin – mononukleoosi ja siitä johtuva nestehukka. Inhottava, inhottava tauti ja toivottavasti ei tarvitse toiste kokea…

Iso kiitos kaikista viesteistä ❤

6 thoughts on “Missä sitä oikein ollaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s