Kuparikierukka ja e-pillereiden lopettaminen

Vähän taustaa. Aloitin e-pillerit 13-14-vuotiaana koulun terveydenhoitajan suosittelemana. Mulla oli paha akne johon pitkät antibioottikuurit ei tepsineet sekä lisäksi kivuliaat ja runsaat kuukautiset. Aloitin merkin Cypretyl käytön ja sitä söin itseasiassa loppuun asti.

Noin parin viimeisen käyttövuoden aikana huomasin, että e-pillerit eivät enää auttaneet kuukautisongelmiin ja kuvioihin astuivat järkyttävät mielialavaihtelut. Siis sellaiset mielialavaihtelut, että itkin hysteerisesti 15min suihkussa ilman syytä enkä pystynyt lopettamaan sitä. Tässä tein viimeistään sen päätöksen, että ei enää ikinä hormoneita.

Niimpä päädyin kuparikierukkaan. Kuulin siitä itseasiassa poikkeuksellisen paljon hyvää kavereiltani ja gynekologi näytti sille vihreää valoa.

31.10.2018:

Laitto sattui paljon, enemmän mitä odotin. Laiton jälkeen alkoi menkkakipuja pahemmat krampit joiden takia makoilin sängyssä ja olin jotenkin ulapalla. Ei auttanut 2x400mg särkylääke, vasta Panadol 1g. Hieman verta. Illalla lopetin e-pillerit.

7.11.2018:

Vatsakivut ja vuoto loppunut. Mulla oli ilmeisesti kuukautiset (?) ja ne loppuivat.

29.11.2018:

Ensimmäiset kuukautiset kierukan kanssa. Ihan järkyttävät kivut, meinasin oksentaa pelkästä kivusta. Vuoto on runsaampaa kuin ennen, mutta se ei mua haitannut. Iho ja hiukset alkaneet rasvoittumaan enemmän ja tullut kipeitä finnejä.

13.1.2019:

Toiset kuukautiset kierukan kanssa. Näitä joutui jo vähän odottelemaan. Kivut ihan kamalat vieläkin, Miranax (määrätty mulla migreeniin ja kuukautiskipuihin) auttaa näihin kipuihin. Pillereiden kanssa Miranaxin teho ei vaikuttanut mitenkään. Muuten iho paremmassa kunnossa, hiukset eivät rasvoitu niin helposti. Huomasin myös, että pillereiden lopettamisen jälkeen rinnat pienentyneet ehkä noin yhdellä kupilla.

Kaiken kaikkiaan oon äärimmäisen kiitollinen itselleni siitä, että päätin vihdoin lopettaa pillerit. Ja erityisen tyytyväinen olen siihen, että oma kroppani sopeutui nopeasti uuteen. Jos teillä on vielä jotain kysymyksiä kierukkaan liittyen, niin niitä voi laittaa tähän tai sitten tulla laittamaan mulle Instagramissa @janinakoskenniska viestiä.

No English translation on this one.

2 thoughts on “Kuparikierukka ja e-pillereiden lopettaminen

  1. Mäkin oon monta kertaa halunnut lopettaa e-pillerit ja ollutkin hetken ilman mut se hiusten ja ihon rasvottuminen on ihan kamalaa! Normaalisti hiukset pysyy puhtaina viikon ja ihossa ei oikeestaan mitään epäpuhtauksia, mutta sitten kun on hetken ilman pillereitä…… 😟 Kamalaa kun joutunut tällaiseen kierteeseen näiden kanssa.. 😃

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s