Helsinki Design School – muotimarkkinoinnin tutkinto

Nyt on Helsinki Design Schoolin muotimarkkinoinnin tutkinto saatu päätökseen. Koulu on siis yksityinen koulu Helsingissä. Koulumaksu on 3280€ ja sen voi halutessaan maksaa kokonaan tai erissä. Opiskelin koulussa vajaan vuoden. Koulupäiviä on kaksi ja ne pidetään kerran kuussa, perjantaina ja lauantaina. Päivät ovat 9-16.

Yleisesti ottaen omat fiilikseni ovat hieman pettyneet. Aloitin koulussa todella innokkaana ja valmiina ahkeraan opiskeluun. Ensimmäisten kuukausien luentopäivät olivat mielenkiintoisia ja olin niihin tyytyväinen. Muutamien, mielestäni turhien opintopäivien jälkeen aloin ymmärtämään, että minulle ei jää näistä tunneista mitään käteen. Joidenkin luennoitsijoiden pitämät päivät keskittyivät vain ja ainoastaan heidän yritykseensä ja heidän mielipiteeseensä. Kotitehtävissä hyödynnettiin opiskelijoiden ideoita omalle yritykselle. Piti mm. keksiä yritykselle uusia yhteistyökumppaneita ja tuoteideoita.

Mitä juttelin koulukavereideni kanssa niin fiilikset olivat monella melko samat. Oli tietyt luennoitsijat joiden luentoja kuunnellessa tuntui siltä, että rahat olisivat menneet hukkaan. Tämä oli mielestäni ikävää. Osa luennoitsijoista erottui positiivisesti opetustaidoillaan ja näistä tunneista sai paljon enemmän irti. Meillä oli siis luennoitsijana alan ammattilaisia, joilla oli kokemuksenaan oma työkokemus.

Jokainen oppilas saa loppujen lopuksi koulusta tismalleen samanlaisen todistuksen. Tämä aiheutti myös keskustelua, nimittäin sillä on suuri ero onko joku todella panostanut kotitehtäviin, jotta saisi hyvän arvosanan vai onko joku palauttanut tehtävän myöhässä vain saadakseen sen hyväksytyksi. Todistuksessa ei myöskään käy ilmi ketkä opettajat meitä ovat opettaneet, joka on siinä mielessä myös pettymys, koska uskoisin, että niillä voisi olla painoarvoa tulevaisuudessa.

Positiivista on koulun kautta saatavat työmahdollisuudet joita tarjotaan vain koulun oppilaille. Oli mahdollisuuksia päästä mm. pr-toimistoille harjoitteluun, erilaisille brändeille töihin… Itse sain myös uuden työpaikan koulun kautta ja oon todella tyytyväinen nykyiseen työpaikkaani.

Suurin pettymykseni johtui ehkä siitä, että odotin koululta paljon enemmän. Koulu on mielestäni kallis ja hintaan nähden olisin toivonut laadukkaampaa opetusta. Vastasin muutamiin teidän kysymyksiinne tähän postauksen loppuun. Jos tulee vielä jotain muita kysymyksiä, niin vastaan niihin todella mielelläni.

Kauan opinnot/koulutus kestää?

Koulu alkoi helmikuussa 2018 ja päättyi joulukuussa 2018.

Minkälaisiin hommiin tästä valmistuu?

Varsinaisesti koulusta ei valmistu miksikään. Todistuksella/suosituksella voi olla positiivinen vaikutus tulevaisuudessa työn haussa.

Mitä teemme koulussa?

Kuuntelimme luentoja, teimme pari/ryhmätehtäviä, kävimme erilaisilla vierailuilla.

Millaisia tehtäviä teemme?

Oli kotitehtäviä joissa piti mm. keksiä erilaisia kampanjaideoita yritykselle, brändille uutta kasvoa/tuotetta, suunnitella oma muotinäytös/oma luksusmerkki, laskutehtäviä ostotoiminnasta…

Mitä asioita käsittelemme?

Aiheena on ollut esimerkiksi trendejä, brändäämistä, konseptointia, luksusbrändien markkinointia, mainontaa, sisältömarkkinointia, muodin ostotoimintaa, tapahtumamarkkinointia, agentuuria, pr-toimintaa, muotiviikkoja, lehdistötiedotteita ja stailausta.

Onko teillä luentoja vai onko koulupäivät enemmän jotain konkreettista tekemistä?

Meillä oli enimmäkseen luentoja, mutta meillä oli myös vierailuja museoon, showroomeille, pr-toimistoille, Marimekon tehtaalle ja viimeisenä päivänä meillä oli studiokuvaukset.

Millaisia asioita pitää tehdä koulupäivien välissä?

Saimme melkein jokaiselta opettajalta oman kotitehtävän, joka piti palauttaa seuraavalle luentopäivälle jotta saa tehtävästä arvostelun ja arvosanan 1-5. Jos tehtävän palautti myöhässä, se piti palauttaa sitä seuraavalle kouluviikonlopulle, jotta sai tehtävän hyväksytyksi. Kotitehtävissä todellakin riitti haastetta, josta itse pidin.

Muuttuiko haaveesi koulutuksen aikana?

Olin todella kiinnostunut pr-toiminnasta koulun alkaessa, mutta loppujen lopuksi kiinnostavin aihe itselleni oli muodin ostotoiminta.

No english translation on this one since the post is about a Finnish school. xx, J

14 thoughts on “Helsinki Design School – muotimarkkinoinnin tutkinto

 1. Tosi hyvä kirjoitus Janina! Mä oon joskus pyöritellyt mielessä tätä samaista tutkintoa, joten hyvä kuulla rehellinen mielipide koulusta sekä myös mitä kaikkea se pitää sisällään! Kiva kuulla, että oot saanut mieluisen työpaikan koulun kautta kuitenkin. Varmasti tämän tyyppisessä koulussa myös oma aktiivisuus ja kiinnostus palkitsee😊

  Tykkää

 2. Hei superhyvä ja ihanan rehellinen postaus!❤️ Samat fiilikset Saaran kanssa, oon myös miettinyt tutkintoa tuolla, ja eniten mua on just mietityttänyt toi hinta, ja onko sen arvoista. Mitä itse sanoisit tällä hetkellä?🙏🏼

  Tykkää

 3. Ääh☹️😢 mut kiitos rehellisyydestä!❤️ Ja toivotaan, että tulevaisuudessa just toi tutkinto olis ratkaiseva tekijä johonkin työpaikkaan tms😅🙏🏼

  Tykkää

 4. Jännä ettei koulu sitten ole hintansa arvoinen. Näin bloggaajan näkökulmasta tuo voisi tutkintona kiinnostaa, sillä monikin asia liippaa läheltä sitä mitä me jo nyt tehdään. Osa on toki siltä toiselta puolelta katsottuna sitten 😊 Itsekin kävin Personal trainer-koulutuksen ja nehän pyörii myös hyvissä hinnoissa. Sieltäkään ei varsinaisesti valmistu miksikään, vaan saa ainoastaan PT-lisenssin, jota ilmankin tietääkseni saa edelleen toimia PT:nä. Siitäkin on sanottava samaa, ettei mielestäni ole hintansa väärti.

  Tykkää

 5. Mua kiinnosti myös toi muotimarkkinointi just sen takia, että siitä saisi tähän bloggaamiseenkin varmasti uutta näkökulmaa! Tosi kurja ettei myöskään se pt-koulutus ollut sen arvoinen 🤔 Jotenkin sitä odottaa, että, kun maksaa pitkän pennin koulusta, niin siitä saisi irti jotain.

  Tykkää

 6. Harmi että koulu ei ollut sua varten, eikä se olekkaan kaikkia varten. Itse opiskelen tällä hetkellä kyseisessä koulussa kyseistä linjaa. Perehdyin hyvin tarkkaan mitä koulu tulee olemaan, ja puolet läpi käyneenä ei mikään kyllä ole tullut yllätyksenä. Jos kerta olet työpaikankin saanut koulun kautta, niin en ihan allekirjoita että rahat olisivat menneet hukkaan? Itse kuitenkin olen nauttinut jokaisesta päivästä, sillä tuolta saa sellaista tietoa mitä muualla ei opeteta. Toki jos haluaa oikeasti perehtyä syvemmin ja saada oikean tutkinnon niin tää koulu ei oo sitä varten, mutta muuten loistava mahdollisuus saada hyödyllistä tietoa muodin alasta, ilman että tarvitsee kitua vuosia jollain opintotuella:D

  Tykkää

 7. Kiva, että oot kokenut koulun omaksesi. Tutkinto jakaa varmasti mielipiteitä opiskelijoiden keskuudessa.Kiitos kun tulit kommentoimaan Maria, kiva saada tänne toisenkin opiskelijan mielipidettä 😊 Opiskelun iloa sulle!

  Tykkää

 8. Oon kyl samaa mieltä! Ja harmittaa kun ei ollut enempää yhteisiä ”aktiviteettejä” tai yhteistä tekemistä, ois ollut kiva tutustua muihin paremmin! Ja tuntu, että kaikilla oli niin ”omat porukat” alusta asti. T. samalla luokalla ollut

  Tykkää

 9. Kiva kun kirjoitit tästä postauksen! Sama tutkinto on kiinnostanut minua jo pitkään, mutta on hieman tyyris ja asun kuitenkin eri paikkakunnalla. Harmillista, jos koulu ei ollut ihan sua varten ja itseasiassa nyt kun luin postauksesi, on ehkä myös oma mielipide hieman muuttunut koulusta!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s