My working experiences so far

Löysin ihanan @johannaturpeinen blogista hauskan postausidean eli postaus bloggaajan työhistoriasta.

Mun oli nuorena tosi vaikea saada kesätyöpaikkaa. Hain joka kesä kesätöitä, mutta ikinä ei vaan napannut. Mulla oli onneksi ihania läheisiä ympärillä, jotka keksivät mulle vähän sitä sun tätä, jotta sain vähän taskurahaa. Olin mm. auttamassa mummua muutossa ja järjestämässä äidin kaverin kotona asioita ja myin hänen tavaroitaan fb-kirppiksillä.

It was really a challenge for me to get a summer job when I was younger. I applied everywhere but I never got recruited. I’m so thankful I have the best people around me. For example my grandma needed some help when she was moving and also my mom’s friend needed some help with selling her old stuff etc. So that’s how I made a little money.

Noin 15-vuotiaana hain luisteluseurassani luistelukouluohjaajaksi, joka oli todella kivaa! Sitä tein max 2 kertaa viikossa ja mulla oli oma ryhmä täynnä ihania, pieniä tulevia luistelustaroja. Tämä työ oli tosi hyvä töiden aloitus mulle ja myös todella palkitsevaa, kun näki miten lapset oppivat uusia juttuja. Irtisanoin itseni tästä duunista silloin, kun lopetin myös oman ”luistelu-urani”.

When I was about 15 I applied to my skating club’s skating school for a coach. It was really nice! I did it for two times a week and I also had my own group of kids. This job was really rewarding since I got to see little skater’s learning new things. When I ended my skating career I also resigned from my job.

Sitten olin jo täyttänyt heinäkuussa 18 ja oli mahdollisuus hakea ”ihan oikeisiin töihin”. Olin vähän saamaton alkuun, mutta joulukuussa onnistuin nappaamaan itselleni työn ruokakaupasta extraajana. Voin suoraan sanoa, että mä inhosin sitä. Menin paikasta toiseen, mulla ei ollut pysyvää työporukkaa ja joka päivä tuntui siltä ekalta, jännittävältä päivältä ja tätä fiilistä pahensi joidenkin työntekijöiden negatiivinen asenne mua kohtaan. Ei opetettu perusasioita enkä edes uskaltanut kysyä aina apua, kun mulle tuhahdeltiin ja pyöriteltiin silmiä. Tein täällä ehkä kahden käden sormilla laskettavan määrän työvuoroja ja siihen se sitten jäikin.

Then I turned 18 and after being really lazy I applied for a job in a grocery store. I can honestly say that it was not the place for me. I didn’t have a specific store where I did my shifts. I did shifts everywhere and I always had new colleagues around me. Some employees were so rude. I was afraid to ask for help and they didn’t teach me the basic stuff.

Haaveilin aina vaatekaupassa työskentelystä. Se tuntui jotenkin niin omalta jutulta siihen aikaan. Unelmana mulla oli varmastikin Bikbok. Muutama kaveri oli siellä töissä ja kuulin sieltä vaan pelkkää hyvää. Kävin itseasiassa tänne muutaman kerran työhaastattelussa, mutta ei kuitenkaan koskaan tärpännyt.

I always dreamed of working in a clothing store. It some how felt like it was the thing for me – working with people and fashion. My dream was working in Bikbok. I had a few friends working in there and all I heard was positive things. I actually applied here for a few times and went to job interviews but I never got the job.

Sitten tärppäsi huhtikuussa 2016, kun Jumboon avattiin New Yorker. Sain sopparin extraksi ja pääsin heti alkuun rakentamaan uutta myymälää. Meillä oli siellä aina ihan mielettömän ihana tiimi! Hiljalleen aloin oppimaan fast fashionin saloja ja mulle tarjottiin tuntilaisen sopparia. Täällä viihdyin tasan kaksi vuotta, kun oli aika lähteä kohti uusia tuulia. Olin itse ehkä siinä pisteessä, että tuntui siltä, etten saa työstäni mitään irti eikä myöskään mulla ollut työlleni mitään annettavaa. Kaipasin myös enemmän sitä, että voin antaa asiakkaille työssäni yksilöllisempää palvelua.

Then I got a job from New Yorker. A fast-fashion clothing store that was opening in shopping center Jumbo. I started as an extra staff and I was there from the day one. Building the store etc. We had the most amazing team there! Step by step I learned about fast fashion and I also got a better contract. I worked there for two years and then it was time for me to move on.

Kouluni kautta haettiin työntekijää eräälle premium fashion-merkille ja uskalsin mennä kokeilemaan onneani työhaastatteluun, jonka jälkeen mulle soitettiinkin, että musta tykättiin ja olisi vielä toinen työhaastattelu tulossa. Mua jännitti niin paljon ja tässä vaiheessa tajusin, että mähän haluan juuri tämän työpaikan. Ja mun onnekseni – sitä myös mulle tarjottiin. Oon nyt ollut tuolla töissä neljä kuukautta ja paljon on tullut uutta asiaa ja vieläkin on paljon opittavaa. En ole koskaan ollut näin onnellinen työssäni! Siis ihan parasta. Tuntuu, että nyt oon oikeassa paikassa.

I noticed that one premium fashion brand was looking for a sales assistant via my school. I’m so happy I applied because I actually got the job! I was so nervous on my interviews and then I realized that I really wanted this job. I’ve been working here for the past four months and I’ve learned so much already. Of course there’s still a lot to learn. I have never been this happy! I truly feel that I’m in the right place now.

Millaisia työkokemuksia teillä on ollut?

What job experiences have you had?

10 thoughts on “My working experiences so far

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s