MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN? 

Hei kaikki ja kivaa alkavaa viikkoa! Aloitan tämän viikon heti blogihaasteella, johon ihana Saija mut haastoi. Mä puolestani haastan tähän muutamia Nouwilaisia @JEANNAYS, @TheSHE, @CamillaCzakan, @Since1996 ja @ESSIESOPHIE! Toki suosittelen kaikkia tätä lukevia bloggaajia tekemään tämän myös – tosi kiva haaste!

Kuvissa näkyvä neulemekko on saatu yhteistyössä Ivyreveliltä ja se on kyllä itseasiassa ollut todella ”näppärä” vaatekappale mun vaatekaapissani. Sitä voi käyttää mekkona nilkkureiden kanssa tai sitten neuleena farkkujen kanssa! Ja unohtamatta sitä miten mukavalta toi tuntuukaan päällä. Jos haluaa vähän tiukemman mallisen, niin suosittelen ottamaan ehkä yhden koon pienemmän mitä normaalisti, toi mitotus on aika isoa nimittäin. Ja hei! Koodilla JANINA20 saatte alennusta kaikista Ivyrevelin tuotteista! Nyt tutustutaan hieman paremmin muhun bloggaajana…

Kuvat: Emilia

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Mä en itseasiassa muista! Kysyin äidiltäni ja hänkin muistaa vain, että olen kysynyt lupaa blogin kirjoittamiseen, koska meillä oli aika tiukat säännöt sosiaaliseen mediaan liittyen – hyvä näin!

Jotenkin varmaan, kun oon aina tykännyt kirjoittaa. Jossain vaiheessa äitini osti pienen järjestelmäkameran ja innostuin kuvaamaan sillä, kun reissattiin ”ympäri maailmaa” vuonna 2009. Sitten aloin myös seuraamaan blogeja (Life of Silja, FFP Jenni…) ja varmaan heistä sitten inspiroiduin ja tajusin, että on olemassa tämmöinen juttu kuin bloggaaminen.

Blogin ensimmäiseen postaukseen pääset tästä!

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Aloitin blogin 13-vuotiaana eli olin yläasteella. Siitäkin on jo kohta 8 vuotta! On tätä tullut muutama ”hassu” vuosi tullut kirjoitettua.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallisen aihe yms.

Tosi hankala lokeroida tätä blogia. Mulla oli yhdessä vaiheessa enemmänkin ongelmia juuri oman blogin lokeroimisen kanssa, nykyään ei niinkään. Ehkä tämä on lifestyleblogi, johon päivitän myös paljon muotiin ja kauneuteen liittyviä asioita. Sekä tietty ihan mitä vain, mitä tekee mieli postata!

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Ennen harvemmin, mutta nyt enemmän. En oo vielä päässyt semmoseen rutiiniin postausten julkaisemisessa, mutta mun mielestä hyvä päivitystahti voisi olla joka toinen päivä (?). Mitä mieltä te olette?

5. Kumman valitset kuvat vai teksti?

Molemmat on mun mielestä yhtä tärkeitä. Valitettavan usein tulee törmättyä teksteihin, jotka on ehkä jopa hankala lukea, kun niitä ei jakseta oikolukea, mutta tottakai virheitä sattuu kaikille! Kun molempiin panostaa yhtälailla, niin siinä on jo hyvä pohja ja perusta blogille.

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Blogien sisällöistä, bloggaajakollegoilta, netistä, Instagramista, teiltä… välillä saatan keksiä jonkun postausidean keskellä yötä ja sitten alan kirjottelemaan puhelimen muistiinpanoihin näitä ideoita ylös.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Mulla ei ole mitään tiettyä aikaa. Ihan silloin, kun tekee mieli tai ”runosuoni sykkii”.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?

Teen tätä ihan joka päivä. Nyt, kun oon tehnyt viime aikoina paljon enemmän duunia tän blogin suhteen niin alan ymmärtää myös somettomien päivien päälle. On vaan tosi hankalaa pysytellä poissa täältä!

Ja haluan aina vastata kommentteihin mahdollisimman nopeasti, mun mielestä vuorovaikutus lukijoiden kanssa on äärimmäisen tärkeää.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen! Nykyään ehkä vähemmän kuin ennen. Jossain vaiheessa bloggaamisen ”kulta-aikoina”, kun kaikki kaveritkin kokeilivat bloggaamista, niin lukulistalla oli lähemmäs 200 blogia, mutta nyt niitä on ehkä alle 20. Luen lifestyle-, muoti- ja kauneusblogeja.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Mä itse tykkään tosi freesistä ulkoasusta ja kuvista. Mulle on myös tärkeää helppolukuinen teksti sekä laadukkaat kuvat. En osaa oikein tarkemmin selittää!

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

1. Se, että oon löytänyt selkeesti mun jutun. Bloggaamisessa yhdistyy mun intohimo kirjoittamiseen, valokuvaamiseen, muotiin, kauneuteen ja visuaalisen sisällön tuottamiseen. 2. Tutustuminen ja kontaktien luominen erilaisiin ihmisiin ja yrityksiin. Mun mielestä on tosi mielenkiintoista päästä tutustumaan alan ihmisiin! Saa paljon inspiraatiota itsellekin. 3. Kommunikointi seuraajien kanssa! Ihanaa saada viestejä teiltä ja pyrin aina mahdollisimman pian vastaamaan kaikkiin viesteihin ja kommentteihin ❤

12. Entä kolme huonointa?

1. Mulle aikataulutus blogijutuissa on välillä vähän hankalaa. Oon kyllä kehittynyt tässäkin viime aikoina! 2. Mua harmittaa se, että bloggaamista pidetään vieläkin ihan diipadaapa duunina. Toki se vaikuttaa varmaan ulkopuolisen silmään siltä, että päivät pitkät kippistellään skumppaa pr-tapahtumissa merkkilaukut olalla ja otetaan asukuvia, mutta sitä se ei todellisuudessa ole. Siihen liittyy niin paljon muutakin, mutta jos joku ei usko niin voi tulla kokeilemaan kyllä 😉 3. Ehkä myös se ryöpytys mitä bloggaajat joutuvat välillä kokemaan somessa. Varsinkin tunnetummat bloggaajat saavat ihan hirveetä lokaa niskaansa erilaisilla keskustelupalstoilla. Vaikka somessa elämä näyttäisi täydelliseltä, niin ei voi ikinä tietää mitä linssin toisella puolella tapahtuu. ”Everyone you meet is fighting a battle. Be kind. Always.” toi quote olisi tärkeää pitää mielessä. Harvemmin mäkään jaan tänne niitä oikeasti mua koskettavia henkilökohtaisia asioita. Se siinä onkin, että mullakin on tietty yksityisyyden raja vaikka toisaalta koenkin jakavani tänne paljon.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

OLEN! Kuten ylempänä mainitsin, niin vuorovaikutus blogissa on todella tärkeää. Vastaan kaikkiin kommentteihin. Myös Instagramissa selailen mun seuraajien/kommentoijien profiileita ja tykkäilen kuvista jne. Tosi kiinnostavaa aina nähdä, että minkälaisia naamoja siellä ruudun toisella puolella on!

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?

Multa löytyy Instagram @janinakoskenniska ja blogilla on myös Facebook-sivu Janina Koskenniska, jota en tosin päivitä niin useasti kuin ehkä pitäisi.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

On luonnoksissa postauksien alkuja. Harvemmin maltan pitää postauksia luonnoksissa pitkään, koska oon aina niin innoissani näistä! Haluan jakaa ne heti teille.

16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Bloggaan avoimesti! Muistan, kun alussa yritin salailla sitä ja jopa häpesin sitä varmaan 15-vuotiaaksi asti, kun mua jonkun verran kiusattiin bloggaamisen takia.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?

En hyödy taloudellisesti. Mun yhteistyöt on pääosin juuri niitä jossa saan tuotteita blogin kautta. Oli se sitten suoraan yrityksen kautta yhteistyönä tai pr-toimiston kautta.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?

Ihan vaan etu- ja sukunimi. Ennen tätä mun blogini oli melko pitkään Janina Aurora vaikka koko nimeni on siis Janina Vanessa Aurora. Myös Rihannan biisin nimi Shine Bright Like a Diamond oli pitkään blogin nimenä silloin teiniaikoina.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?

Haluaisin ehkä mahdollisesti tämän vuoden aikana kokeilla kevytyrittäjyyttä, se voisi olla seuraava askel blogilleni. Oon saanut myös paljon vinkkejä somesisällön tuottamiseen mun koulusta. Haluan myös tottakai jatkuvasti kehittää blogiani, ei saa jäädä junnaamaan paikoilleen. Aion myös ottaa enemmän selkeitä tavoitteita itselleni postausmäärien, tilastojen jne. suhteen.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?

1. Tee se omalla tavallasi. Kirjoita siitä mistä pidät ja mikä inspiroi sinua. 2. Tosi moni haluaa heti suuria kävijämääriä ja kivoja yhteistöitä, mutta on tärkeää rakentaa pohjaa blogille ja luoda vahva perusta. Kyllä ne kävijämäärät ja yhteistyöt tulevat sitten, kun on sen aika. Yleisestikin jos lähtee bloggaamaan vaan rahan- ja tavarankiilto silmissä niin jättäisin vaan väliin. 3. Ole avoin! Tutustu muihin bloggaajiin mahdollisuuksien mukaan ja sovi vaikka kuvaustreffit toisen bloggaajan kanssa. 

xx, J

10 thoughts on “MILLAINEN BLOGGAAJA OLEN? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s