BACK TO SCHOOL? 

Ensi keväänä siitä tulee jo kaksi vuotta, kun sain ylioppilaslakin päähäni ja tutkinnon käteen. Tämän jälkeen tiesin heti, että pitäisin yhden välivuoden, ihan vaan keskittyisin töiden tekoon ja ottaisin hengähdystauon opiskelusta. Toinen välivuosi lähti käyntiin nyt syksyllä ja oon tässä pikkuhiljaa hieman salassa himoinnut takaisin opiskelujen pariin.

Mun on vaan ollut tosi vaikea löytää mulle sopivaa alaa. Lukion jälkeen hain Haaga-Helian journalismikoulutukseen, mutta pääsykoetehtäviä tehdessä tajusin, että eihän tämä ole sitten yhtään mun juttuni. Toki tykkään kirjoittamisesta, mutta en näe ainakaan tällä hetkellä tekeväni töitä journalistina.

Toinen koulu, joka mua kiinnosti vielä enemmän kuin journalismi oli Helsinki Design School. Se kuitenkin jäi vähän taka-alalle, kun kyseessä on yksityinen koulu. Nyt kuitenkin olen päättänyt hakea opiskelemaan muotimarkkinointia Helsinki Design Schooliin ja jos kaikki menee hyvin ja pääsen sinne opiskelemaan niin musta tulee taas helmikuussa opiskelija! Oon niin kiitollinen mun läheisille, jotka ovat patistaneet ja kannustaneet mua tässä asiassa. Ja jokainen jolle tosta koulusta oon kertonut on ensimmäiseksi todennut ”toi kuulostaa ihan sun jutulta” – ja siltä se myös vaikuttaa.

Muotimarkkinoinnin tutkinto soveltuu siis niille, joita kiinnostaa ura muodin parissa, mm. markkinoinnin, myynnin tai ostotoimminan saralla. Mua itseäni kiinnostaa juuri tuo markkinointi ja pr-toiminta. Opinnot pidetään monimuotototeutuksella eli lähiopetusta on noin 1krt/kk eli kotona saa tehdä melko paljon hommia, joka taas mahdollistaa mulle sen, että pystyn tekemään samaa aikaa myös töitä vähintään 20h/vko sekä kirjoittamaan tätä blogia.

Onko teillä kokemuksia kyseisestä koulusta/tutkinnosta? – J

It has been almost two years since I’ve been a student. I decided I’m going to apply to Helsinki Design School for fashion marketing – hopefully I get in! Do you have any experience about this school? – J

9 thoughts on “BACK TO SCHOOL? 

 1. Hei kuulostaapa siistiltä toi Helsinki Design School! Toivottavasti pääset kirjoittelemaan siitä lisää sitten helmikuussa jos ja kun sun opiskelut alkaa! 😍

  Tykkää

 2. Mulla ei oo tosta koulutuksesta mitään tarkempaa tietoa mutta tuli mieleen ootko pohtinut opiskeluvaihtoehtona kauppista tai liiketalouden amk-tutkintoa markkinoinnin suuntautumisella? Niillä koulutuksilla vois myös päästä just vaikka muotimarkkinoinnin parissa työskentelemään 😊

  Tykkää

 3. Mä aattelin aikonaan hakea kans just tohon koulutukseen mutta työelämässä ei yleensä arvosteta yksityisiä kouluja niin paljon (jotka siis maksaa). Päädyin sitten metropoliaan lukemaan markkinointia 😊 meillä käydään myös muodin ja brändäyksen saralta asioita.

  Tykkää

 4. Moi! Mä opiskelen just tota tutkintoo tällä hetkellä ja jäljellä on enää 3 opinto vklp:tä. Oon kyl tykänny ja ystävystyny ihan huipputyyppien kanssa. Opettajat tosi inspiroivia ja aiheet mielenkiintosia. En oo kovin hyvä kirjottaja joten välillä kotitehtävät tökkii ja jännittää miten ne arvostellaan. Muuten muuten ei negatiivista sanottavaa 😊

  Tykkää

 5. Oon ajatellut, että hakisin ton koulutuksen jälkeen jonnekkin. Se siis loppuu jo joulukuussa 2018 niin kerkeäisin kevään 2019 yhteishakuun. Eli kattoo minkä suunnan saan itelleni tossa ekassa koulussa 😊 noi sun vaihtoehdot kuulostaa kyllä tosi hyviltä jatkoa ajatellen! Kiitos vinkeistä ❤

  Tykkää

 6. Mulla on sellainen käsitys, ettei tuolta koulusta saa mitään varsinaista Suomessa virallista tutkintoa. Se saattaa osoittautua ongelmaksi tulevaisuudessa. Tiedän kyllä pari tyyppiä, jotka ovat opiskelleet tuolla kauppis opintojen ohessa, saaden ns spesifimpää tietoa alasta 😊 Jos sua oikeesti kiinnostaa työskentely markkinoinnin parissa, niin suosittelen kauppista! Suomessa koulutetaan kuitenkin niiin paljon kauppatieteen maistereita ja tradenomeja, jotka on suuntautunut markkinointiin että tollasella ”epävirallisella” tutkinnolla on vaikee pärjätä siinä kilpailussa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s