FOLLOW FOR FOLLOW? 

Mä oon jo pidemmän aikaa seurannut hieman sivusta tätä sosiaalisen median kehitystä, mun mielestä negatiivisempaan suuntaan. Ihana Saija jakoi ajatuksia blogissaan vähän samoista aiheista ja se teksti osui ja upposi muhun täysin.

Mua nykyään ihan suoranaisesti järkyttää jollain tapaa se, miten todella moni bloggaaja tai ”vaikuttaja” kerää itselleen seuraajia. Tästä oon löytänyt keskustelun mm. Jodelista. Joitakin on hämmästyttänyt miten joku on saanut kasvatettua seuraajamääräänsä alle vuodessa monilla tuhansilla. Oon huomannut, että tehdään sitä, että seurataan todella monia eri käyttäjiä ja odotetaan, että käyttäjät seuraavat takaisin. Sitten parin päivän päästä unfollataankin kaikki seuratut käyttäjät. Eli jäljelle jää vain kasvanut seuraajamäärä. En ole ikinä itse ymmärtänyt tätä. Mä itse haluan, että mun seuraajat ovat oikeasti kiinnostuneita mun blogista tai Instagram-feedistä. Ei niin, että keräisin tuhansia randomeita seuraamaan mua – mikä järki? Ja hirveä vaiva myös. Eikö olisi vaan helpompaa tässä tapauksessa ostaa ne seuraajat jos niitä niin kovasti halutaan. 

Toinen asia mikä on pompannut nyt pinnalle on erilaiset kommenttiryhmät. Mä olin tiennyt näistä jo etukäteen ja mua pyydettiin mukaan yhteen tälläiseen ryhmään. Kommenttiryhmään siis kootaan bloggaajia/Instagrammaajia ja siellä olisi tarkoituksena se, että kaikki käyvät kommentoimassa jokaisen Instagram-kuvia. Tätä oon huomannut aika monessa profiilissa, kun 10 ihmistä kehuu jonkun kuvaa kahvista. Jotenkin ihan älytöntä. Eikö ihan vilpitön kommentointi riitä ”onpa sulla kiva asu”, jos tykkäät jonkun asusta, jne. Mutta selkeästi keksimällä keksityt kommentit on hieman hölmöjä ja tosi läpinäkyviä…

Mä en halua ampua ketään alas tällä tekstillä, ei ole tarkoitus haukkua ketään, mutta mihin tämä on oikein mennyt? Halutaan menestyä keinolla millä hyvänsä, jotta saadaan mahdollisimman ihania yhteistöitä ja paljon seuraajia? Minkä takia tätä enää edes tehdään? Tätä hommaa tehdään nykyään niin rahankiilto silmissä, että unohdetaan miksi joskus ollaan aloitettu bloggaaminen. Toki on ihan mielettömän siistiä, että moni bloggaaja pystyy tekemään tätä nykyään työkseen ja pystyy ansaita tuloja harrastuksestaan. 

Mun mielestä olisi tärkeää, että jokainen bloggaaja miettisi sitä, että miksi aloitti joskus aikanaan bloggaamisen. Mulla itselläni oli syynä intohimo kirjoittamiseen, valokuvaamiseen ja suuri rakkaus meikkeihin ja muotiin – ja nämä syyt vieläkin tuo mut kerta toisensa jälkeen kirjoittamaan tätä niin äärettömän rakasta blogia. Ja tietysti se halu jakaa teille lukijoille vinkkejä, tutoriaaleja ja vaikka mitä.

Ymmärrän myös sen, että nykyään on todella vaikea erottua kaikkien tilien ja blogien joukosta ja löytää se oma seuraajakunta. Mutta toisaalta eikö vaan riitä se, että on oma itsensä ja tekee koko sydämellä sitä juttua. Se nimittäin huokuu ihmisestä, että millä motiiveilla hommaa tehdään. Mä itse ihailen suuresti ihmisiä joista pystyy aistimaan sen positiivisen, aidon tekemisen viban. – J

Sorry guys, no english translation this time! – J

9 thoughts on “FOLLOW FOR FOLLOW? 

 1. Mä allekirjotan tän sunkin tekstin ihan täysin! Niinku sanoit, nykyään on huomattavasti vaikeampi erottua joukosta somemaailmassa, mutta mä silti niin kovin ihmetteln noita follow for follow hommia… Pakko myöntää, että oon omassakin instassa joutunut toteemaan ton liiankin monta kertaa, kun innoissani luulen jonkun alkaneen vilpittömänä seuraamaan mua ja kun mä alan seuraamaan takasin kiinnostavan feedin perusteella, saan hetken päästä huomata että aijaa, eikö sua kiinnostanutkaan kuin seuraajat 😃 Ihan älytöntä!

  Tykkää

 2. Oon sun kanssa samaa mieltä. Haluan että seuraajia ja lukijoita oikeasti kiinnostaa mun höpinät! Toki haluaisin, että blogiakin seurailisi useampi, mutta sekin oikeastaan vaan siksi, että rakastan vuotovaikutusta lukijoiden kanssa ja olisi kivaa saada vielä lisää tyyppejä kenen kanssa pääsisi höpöttelemään! Mulla on ainakin säilynyt rakkaus ja intohimo bloggaamista kohtaan ja toivon, että se välittyy lukijoillekkin! 😊

  Tykkää

 3. Tää on niin totta. Ja tän takia oon lopettanu niin monien henkilöiden seuraamisen, koska se ei oo enää samanlaista ku aiemmin. On myös surullista kattoa sitä, kuinka ”lehtimäisiksi” jotku blogit ovat menneet, sieltä ei löydä enää mitään arkisia peruselämän juttuja, vaan juttuja hienoista tapahtumista ja todella tyylikkäistä asuista joiden jokainen vaate on saatu yhteistyönä. Mulle blogit on ollu aina ”vertaistuki”, on ihanaa seurata muiden tavallista elämää. 😃

  Tykkää

 4. Todella hyvä teksti! Oon sun kanssa joka sanasta samaa mieltä. Oon huomannut, että muutamat ketä seuraan somessa niin harrastaa tätä follow for follow-taktiikkaa lähes päivittäin. Ja sen huomaa juuri Instagramista, kun näkee että joku käyttäjä alkaa seuraamaan kymmeniä eri ihmisiä joka päivä :/ Kuulin tuosta kommenttiryhmästä muutama viikko sitten ja järkytyin… Miksi nekin pitää ”feikata”? Tähän kohtaan sopii niin hyvin tuo, että monen pitäisi vaikka kysyä itseltään, miksi aloitti koko bloggaamisen. Mutta hyvä, että tästä asiasta puhutaan suoraan niin ehkä se saa ihmiset heräämään asian vääryyteen ja lopettamaan tämän 😊

  Tykkää

 5. Joo sama fiilis! Mäkin yleensä seurailen mielelläni suomalaisia bloggaajia takaisin Instassa ja sitten mut unfollataankin, niin tulee kyllä kieltämättä aika hassu fiilis 😃 ei sitten!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s