WHAT’S WRONG WITH BEING CONFIDENT?

Oon jo pidemmän aikaa halunnut kirjotella teille tekstiä itsevarmuudesta. Ja siitä miten voi tulla itsevarmemmaksi ihmiseksi. Oon miettinyt tätä postausta viimeiset pari viikkoa ja pyörinyt ja hyörinyt sängyssä yöllä, kun oon nukkumisen sijaan miettinyt mitä kaikkea tähän kirjottaisin. 
Itsevarma. Tällä sanalla mun hyvä ystävä Oona kuvaili mua ”Janina muiden suusta”-postauksessa. Se sana tuli mulle oikeastaan yllätyksenä, en ollut ajatellut, että joku saattaisi ajatella mua itsevarmana ihmisenä. Tai sellaisena ihmisenä josta huokuisi itsevarmuus. 

janina1

Oon joutunut omasta mielestäni melko rankan kiusaamisen kohteeksi, niin kasvotusten kuin netissä. Ja tämä kiusaaminen on aina liittynyt mun ulkonäkööni, fiksumpaa aihetta kun kiusaajat eivät ole keksineet. Olin 13-vuotias, kun mulle puhkesi todella paha akne ja voitte kuvitella miten se sai mut masentumaan. Helpotusta ei tuonut se, että mulle saatettiin tulla sanomaan koulukäytävillä, että ”sulla on ihan järkyttävän paljon finnejä” tai ”hoidatko sä sun ihoa”. Tää sama jatkui sitten nettiin, kun aloitin bloggaamisen ja kiusaajat piiloutuivat anonyymi-hahmon taakse. Tuli kommentteja blogiin ja erilaisille kyselypalstoille. 
Kun akne oli selätetty monien vuosien antibioottikuurien, kasvohoitojen, voiteiden ja e-pillereiden avulla eikä näillä henkilöillä ollut enää mitään sanottavaa, päättivät he ruotia mun ”järkyttävää painonnousua” ja kuinka ”mun pitäisi kiinnittää enemmän huomiota mun syömiseen”. Jos postauksessa oli yksikin kuva musta tai ruoasta niin pystyi olemaan 100% varma siitä, että kommenttiboksi alkoi laulamaan. En missään vaiheessa ottanut kommentteja itseeni niin, että ajattelisin itseäni lihavana, mutta jatkuvat ilkeät kommentit ja negatiivisen ilmapiirin luominen blogiini oli musta turhaa. Tätä jatkui aivan liian pitkään, kunnes sain tarpeekseni. Tein elämäni ensimmäisen (ja toivottavasti viimeisen) rikosilmoituksen. Surullista, että vasta noinkin radikaalin teon jälkeen olen saanut jatkaa rakasta harrastustani rauhassa. 
En ole aina ollut itsevarma, en todellakaan. Voisin sanoa, että silloin kun lopetin luistelun, opin rakastamaan itseäni aivan uudella tavalla. Lihaksien tilalle tuli rasvaa ja paino nousi parilla kilolla, mutta se ei mua silti haitannut. Tunsin itseni aivan samaksi henkilöksi, mutta samaan aikaan mun mieli ja keho olivat kohdanneet aivan uudella tavalla. Meillä kotona ei ole yli kymmeneen vuoteen ollut vaakaa eikä sitä ole edes tarvittu. Onko sillä oikeastaan mitään väliä, mitä lukua se vaaka näyttää jos itsellä on hyvä olo? Olin hyvin kummissani, kun latasin itselleni appin joka seuraa naisen kuukautiskiertoa ja siinä oli kaksi pakollista kohtaa: nykyinenpaino ja tavoitepaino. Miksi kuukautissovelluksessa pitäisi miettiä omaa tavoitepainoa? Minä ainakin latasin kyseisen sovelluksen oman kiertoni seuraamiseen. 
janina1-2
Oon aina tykännyt laittautua. Meikata paljon ja kiinnittää huomiota pukeutumiseen ja siihen miltä näytän. Tosi monella ihmisellä on kuva siitä, että laittautumisella haluttaisiin miellyttää muita, kliseisin syy minkä oon kuullut on se, että naiset laittautuvat miehiä varten. Mä haluan omalla laittaumisellani tuoda itselleni hyvää fiilistä. Laittaa itselleni nätin sävyistä huulipunaa ja vartaloa imartelevat vaatteet, koska ne tuovat mulle hyvän fiiliksen ja koen, että tämä hyvä fiilis välittyy myös muille. Ehkä se sitten on kovin ulkonäkökeskeistä, mutta rehellisesti sanottuna mulle itselleni tulee itsevarmempi olo näin. Vaikka koskaan mulla ei ole ollut ongelmaa mennä kauppaan ilman meikkiä ja pieruverkkareissa. 
Tosi moni meistä pitää itseään epävarmana aivan turhaan. Mitä jos ensi kerralla, kun katsot peiliin, kiinnittäisit huomiota niihin kohtiin itsessäsi jotka ovat aivan upeita. Kauniit silmät, iloinen hymy, mahtava peppu, söpöt naururypyt… Eikä tarvitse edes miettiä ulkonäöllisiä piirteitä, voit myös miettiä tai kysyä kavereilta missä juuri sä olet hyvä. Voit olla paras kuuntelija mitä jokainen ystävä tarvitsee, positiivisin tsemppari, mahtava ruoanlaittaja… ”Jonkun silmissä sun epätäydellisyys on täydellistä”. 
Mä en tiedä mitään upeampaa kuin se, että naiset tukevat toisiaan. Kehutaan toista, autetaan huonon hetken koittaessa ja riemuitaan yhdessä toisen onnesta. Oon tutustunut nyt vasta hetkittäin yhteen maailman tsemppaavimpaan ihmiseen ja haluan itse ottaa mallia hänestä. Hän saattaa yhtäkkiä todeta ”en tiedä ketään, jolle sopii ton väriset farkut yhtä hyvin kuin sulle” ja tää saa mulle suuren hymyn huulille ja halun jakaa positiivisuutta muillekkin. On tärkeää ympäröidä itsesi positiivisilla ihmisillä, jotka haluavat sulle hyvää. 

Pysykää yhtä ihanina kuin ootte. – J 

28 thoughts on “WHAT’S WRONG WITH BEING CONFIDENT?

 1. Tykkäsin! Onnistuit pukemaan ajatuksesi kauniisti sanoiksi<33 Tuo kaikki mitä kirjoit on täyttä totta. Ei painolla yms asioilla ole mitään väliä. Jotain tämän kaltaisia postauksia olisi tulevaisuudessakin mukava lukea! Hyvää talven jatkoa:)

  Tykkää

 2. Mulle tuli tästä mieleen yksi hyvä quote, eli "Since when hating on an another woman made you a better woman". Ton mukaan koitan elää, se on ihana asia kun tytöt tukee ja kehuu toisiaan, joten miksi haukkua? Se kertoo vaan enemmän haukkujasta. Ja onhan se totta, että itsevarmana ihminen on kaunein. <3https://sadematilde.blogspot.fi/

  Tykkää

 3. Huippu hyvä kirjotus janina! Tällasien lukemisesta tulee tosi hyvälle tuulelle☺ Jatka samaan malliin äläkä pelkää kirjottaa näistä aiheista, sulla on niin hyvä sanoma❤

  Tykkää

 4. Ihan mielettömän kiva postaus! Ja näin positiivisuuden jakamisen merkeissä: sun blogi on yks mun ihan lemppareista! ^^

  Tykkää

 5. Aivan ihana postaus. Oon hyvin samanlainen kun sä – itsevarma nainen, joka ei oo välittänyt haukuista tai kiusaamisesta juuri yhtään. Vaikka multa on kauan jo löytynyt ylipainoa jonkin verran, en oo masentunut. Mä pidän itsestäni sellaisena kuin olen. Nyt kumminkin terveydellisistä syistä olisi pakko saada painoa vähän alemmas ja jotenkin siihen ei vaan löydy motivaatiota kun tunnen olevani oma itseni tälläisenä. Seuraan tosi läheltä sitä kun vihaa itseään eikä pidä itsestään yhtään. Teen kaikkeni, että tällä läheiselläni on hyvä olo ja hän tuntisi itsensä aina mahdollisimman kauniiksi, koska hän on mielettömän upea.Ihailen aina sitä jos nainen on itsevarma, koska se ei oo nykyään mikään itsestäänselvyys. Kaikki yrittävät pilata toisen fiilistä ja haluavat tahallaan madaltaa toisen tunnetta itsestään. Oon seuraillut sua jo kauan ja tiedätkin miten upeana pidän sua. Oot niin itsevarma, että se huokuu susta. Susta huomaa, että pidät itestäs semmosena kun oot. En oo varmaan koskaan nähnyt susta kuvaa, jossa olisit allapäin vaan hymyilet aina iloisena ja oot positiivinen. Tällästä mä vaan ihailen. Oot ihan mieletön ihminen ja tää postaus oli mielettömän tärkeä muistutus meille jokaiselle miten upeita me oikeasti ollaan! Ja nää kuvat, rakkautta ♥

  Tykkää

 6. Oon kans saanut monesti kommenttia "Miksi sä enää jaksat laittautua, kun sulla on jo poikaystävä". Tykkään kans laittautua, meikata, käyttää huulipunaa yms.ja teen sen ainoastaan itseni takia, en kenenkään muun 😊. Mun mielestä on harmi, että heti, kun haluat panostaa ulkonäköösi, saat kuulla olevan turhamainen yms. Mä oon tyytyväinen itteeni just näin 😊Muutenkin tosi hyvä kirjoitus Janina, on hyvä, että näistä asioista uskalletaan puhua 😊!

  Tykkää

 7. Ihanaa, että ajattelet näin, välillä kun ajatukset näinkin ''hankalasta'' aiheesta on vaikea pukea sanoiksi. Kirjottelen ihan mielelläni vähän syvällisempiäkin postauksia, kun näistä on näin paljon tykätty 😊 sitä samaa sulle!

  Tykkää

 8. Tosi hyvä quote ja mahtavaa, että käytät sitä omassa elämässäsi ❤ kiitos kommentista Säde!

  Tykkää

 9. Niinhän se useasti menee, mutta valitettavasti nuo kouluaikojen kiusaajat olivat vastakkaista sukupuolta… eli välillä niinkin päin :/Kiitos paljon ❤ kiva kun tulit kommentoimaan.

  Tykkää

 10. Se on tilattu Huonekaluliike Antti Hakalalta! Suosittelen piipahtamaan heillä, sieltä saa todella hyvää asiakaspalvelua ja ollaan jo monta vuotta tehty kaikki huonekalutilaukset heidän kauttaan 😊 Tohon sängynpäätyyn sai vielä itse valita kankaan ja sänkyyn sopivan leveyden. Tässä vielä linkki heidän sivuilleen: http://www.anttihakala.fi

  Tykkää

 11. Ihanaa, että oon onnistunut saamaan ihmisiä hyvälle tuulelle 😊 kiitos paljon Vilma, kun tulit kommentoimaan ❤

  Tykkää

 12. Kiitos tästä ihanan positiivisesta kommentista 😊 kiva kuulla, että oot tykännyt blogista ja toivottavasti seurailet jatkossakin!

  Tykkää

 13. Mahtavaa, että sieltäkin löytyy upea itsevarma nainen ❤ näin sen pitää ollakkin!Mun mielestä on niin ihana antaa jollekkin kehu, kun tietää itse miltä niiden saaminen tuntuu. Miksi siis ei pienellä teolla tee jonkun päivään suurta vaikutusta? 😊Oot aina niin ihanan positiivinen (niinkun oon sulle sanonut!!) ja niin kiva, että laitat aina näitä kommentteja mun blogiin. Ne on mulle todella tärkeitä, kiitos Noora ja ihanaa päivää sulle ❤

  Tykkää

 14. Tommoset kommentit on niin typeriä… pitäisikö sitä pukeutua jätesäkkiin ja kulkea meikittä jos on parisuhteessa? Niin sen pitää ollakkin, että sitä laittautumista tehdään itseä varten 😊On niin hyvä puhua näistä ääneen ja saada niin paljon positiivista palautetta kaikilta teiltä! Kiitos Piia kommentista ❤

  Tykkää

 15. Upea teksti ja vielä upeampi ihminen sen takana! Susta hehkuu positiivisuus ja itsevarma elämänasenne ja sitä pitäisi muiden pitää inspiroivana esimerkkinä ❤

  Tykkää

 16. Samaa voisin sanoa susta ❤ sun blogi ja muutenkin SINÄ oot niin positiivinen ja susta voi myös moni (minä mukaan lukien) ottaa mallia 😊 Kiitos ihana!

  Tykkää

 17. Typerää, että Suomessa edelleenkin itsestään huoltapitäviä (nuoria)naisia väheksytään ja syy laittautumiselle olisi jotenkin huono itsetunto tai sitten ihminen mielletään muuten vain itseään täynnä olevaksi ja juuri tuo mitä kirjoitit, eli toisten miellyttäminen. Itsekin tunnen oloni kivemmaksi, kun on edes kevyt meikki kasvoilla ja tietenkin heijastuu myös ulospäinkin versus tukka rasvaisena ja silmäpussit loistaa naapurikylään saakka 😃Todella kiva hyvänmielen postaus! x-Mikaelawww.inhimillinenturhamaisuus.fi

  Tykkää

 18. Surullista, mutta totta tuo mitä kirjoitit. Ei sen niin pitäisi mennä, että laitettu nainen olisi turhamainen.Tosi kiva kuulla, että tykkäsit ja kiitos kun tulit kommentoimaan 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s