TIPS FOR BARCELONA 

b1

RUOKAPAIKAT:
Taller de Tapas, Rambla Catalunya 49-51
Meidän viimeisen illan ruokapaikka, jota kehuinkin jo täällä blogin puolella. Oltiin kaikki jo melko nälissämme, kun etittiin ruokapaikkaa Ramblalta ja päätettiin vaan mennä tähän ja hyvä niin. Ravintola oli sisältä melko pieni, mutta todella viihtyisä! Asiakaspalvelu oli myös todella ystävällistä, joka on melko harvinaista tuolla mun mielestä. Ruokavinkkeinä tuolta: patatas bravas (lohkoperunat aiolilla ja paprikakastikkeella) ja tonnikala-avocadoannos! Multa täydet pisteet tolle ravintolalle. 

Prado de Flores, Santa Anna 11
Meidän lähikuppila/ravintola. Ekana iltana/yönä, kun saavuttiin haluttiin vaan nopeasti ruokaa ja tämä oli kaikista lähin paikka. Pohdittiin tämän ja vastapäisen kuppilan välillä, mutta täällä oli enemmän paikallisia, joten mentiin sinne. Maailman paras mojito löytyy ehdottomasti täältä! Ruokakin oli ihan ok ja edullista. Suosittelen menemään tänne silloin, kun siellä ei ole naistarjoilijaa. Hän ei ilmeisesti halunnut turisteja syömään ja käännytti meidät ovelta pois. Meinasi käännyttää toisenkin kerran, mutta toinen tarjoilija ohjasi meidät pöytään. 

Wok to Walk, Les Rambles 95
Tapaslautaset ja kalaruoat saattavat jossain vaiheessa matkaa kyllästyttää. Näin kävi mulle viimeisenä  päivänä. Kauppahallin vieressä oli todella suositun näköinen wokkipaikka, josta sai wokkeja mukaansa, joten hain sieltä tosi herkullisen ja ison wokin. Siihen saa päättää kaiken itse ja se valmistuu muutamassa minuutissa. 

Moka Restaurant, Les Rambles 126
Naurattaa aina tän ravintolan nimi. Syötiin täällä lounasta yhtenä päivänä ja meillä oli niin pihalla oleva tarjoilija, kun voi vaan olla. Söin täällä tonnikalapizzan ja sen jälkeen olin kokopäivän todella huonovointinen. En siis pitänyt tuosta paikasta, mutta mun mummu tykkäsi käydä siellä kahvilla muutaman kerran, niin kannattaa mennä sinne siis kahville!

b2b3


NÄHTÄVYYDET:

Placa Reial 
Ihana aukio ihan Ramblan vieressä. Musta oli hassua, että se aukio on periaatteessa keskellä suurkaupunkia, mutta siellä on palmuja. Mentiin siihen hotellin terassille ottamaan drinkit ja nautittiin auringosta. 

Park Güell

Pettymys. Puisto on Gaudin suunnittelema ja olihan siellä ihan kaunista. Erikoisia rakennuksia ja paljon kasvillisuutta, mutta viihdyttiin siellä ehkä noin alle tunti. Ei siellä oikein ollut mitään nähtävää. Mutta jos päätätte mennä sinne, ostakaa liput etukäteen! 


Barcelona Tibidabo-huvipuisto
Täällä ei päästy käymään vaikka se olisi ollutkin tosi kiva. Tibidabo on vuorilla sijaitseva huvipuisto!
b

HOTELLI:

Hotel Cortes, Santa Anna 25
Täällä me siis majoituttiin. Sijainti oli ihan loistava! Siitä pääsi Ramblalle ja suurelle shoppailukadulle, josta löytyi kaikki kaupat. Lähellä myös metroasema, josta pääsee ostoskeskukselle.

b5

MUUT VINKIT:

1. Ole varovainen taskuvarkaiden kanssa. Me oltiin onnekkaita ettei keneltäkään varastettu mitään. Älä siis pidä kaikkia käteisvarojasi mukana, pidä laukkusi edessä ja vetoketjut suljettuna. 2. Vaatekoot ovat melko pieniä. Mun arvioiden mukaan ainakin M vastasi tuolla S-kokoa ja L taas M-kokoa. Muista siis sovittaa vaatteita aina! 3. Älä mene Barcelonaan kirjan ja ruusun päivänä. Se ihmismäärä on ihan järkyttävä. En tiedä johtuiko se siitä, että oli myös lauantai, mutta tiet olivat ihan tukossa eikä kaduilla mahtunut kävelemään. Barcelonaan suosittellaan matkustamista elokuussa, kun paikalliset ovat maalla. Moni on kysellyt mun fiiliksiä Barcelonasta kaupunkina ja oon kaikille vastannut saman: liian täynnä ihmisiä. 4. Mene rohkeasti metrolla vaikka se saattakin vaikuttaa hieman hankalalta. Sillä pääsee todella edukkaasti ja kätevästi!
Tässä on mun viimeinen Barcelona-postaus. Toivottavasti tästä on hyötyä Barcelonaan matkaaville! – J 

6 thoughts on “TIPS FOR BARCELONA 

  1. Aah, mä tykkäsin Barcelonasta tosi paljon! 😊 Olin siellä vuos sitten huhtikuun lopussa-toukokuun alussa ja ei ainakaan sillon ollu mitenkään liikaa ihmisiä, toki turistimassat on aina rasittavia 😃

    Tykkää

  2. Kyllä mäkin pidin Barcasta kaupunkina! Paljon jäi näkemättä ja kokematta 😊 Mä vaan jotenkin satun ''vihaamaan'' turistimassoja, kun mua alkaa suuret ihmismäärät ja tilanpuute ahdistamaan helposti 😃

    Tykkää

  3. Jee, olipa hyödyllinen postaus! Oon menossa Barcelonaan ensi kuussa ja nää vinkit tuli kyllä tarpeeseen 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s