RAIKAS & TULINEN KOOKOSKANAKASTIKE

*) Yhteistyössä Santa Marian ja Indiedaysin kanssa. Saadut tuotteet merkattu tähdellä.
santamaria5
Noniin vihdoin vuorossa reseptipostausta! Minä ja muutamat muut bloggaajat saatiin Indiedays Inspirationista Santa Marian tuotekassit ja sisällön avulla päästiin kehittelemään omat aasialaisruokareseptit. Meillä kotona syödään ainakin pari kertaa kuukaudessa thairuokaa ja tämä ruoka on siitä tosi hyvä, että siitä riittää pariksi päiväksi. Vaihdellaan yleensä riisin ja nuudelien kanssa, mutta tällä kertaa päästiin kokeilemaan kotona riisinuudeleita!

Aloitetaan kokoamalla ainekset kasaan…

santamaria

Raikkaaseen ja hieman tuliseen kookoskanakastikkeeseen tarvitaan (annos 4:lle):

400g kanafilettä 
250g Santa Maria riisinuudeleita*
2 porkkanaa
1 pussi sokeriherneitä
1 iso paprika
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 lime
1 kokonainen chili
2 tl sitruunaruohotahnaa
3 tl soijaa
3 tl Santa Maria Paneng Red Curry-mausteseosta*
1 tölkki Santa Maria luomu kookosmaito*
3 tl Santa Maria Chili & Garlic-kastiketta*
4 tl Santa Maria Sweet Chili Ginger-kastiketta*

Huom! Tulisuutta voi säädellä oman maun mukaan. Jos haluat vähemmän tai enemmän tulisuutta, säätele chilin ja chilikastikkeiden määriä. Chilikastiketta voi myöskin lisätä pöydässä! 
1. Pilko paprika, porkkana, sipuli, lime ja valkosipuli. Samalla pilko kanafile pieniksi palasiksi (sen kokoiseksi, että niitä ei tarvitse lautasella pilkkoa). Laita samalla vesi kiehumaan nuudeleita varten. 2. Paista kanat pannulla rasvassa ja lisää sekaan Paneng Red Curry-mausteseos ja sitruunaruohotahna. 
santamaria2
3. Lisää joukkoon kaikki vihannekset, lukuunottamatta valkosipulia ja limeä. 4. Laita sekaan Sweet Chili- ja Chili & Garlic-kastike. 5. Laita joukkoon limelohkot ja valkosipuli. Sekoittele ja kääntele pannulla. 

santamaria3

6. Lisää kookosmaito ja anna kastikkeen hautua noin 10 minuuttia (tässä vaiheessa voi lisätä mausteita jos vielä haluaa!) 7. Laita nuudelit kiehumaan ja anna kiehua noin 3 minuuttia ja ota ne liedeltä pois. 8. Koristele limelohkoilla ja vaikkapa korianterilla ja nauti!
santamaria4
Tein vielä tähän lisäksi sokeriherneitä chilikastikkeessa ja niiden tekeminen on todella helppoa! Tarvitset vain sokeriherneitä, voita ja sweet chili-kastiketta. Paista sokeriherneet voissa ja laita joukkoon sweet chili-kastike ja valmista! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sopii myös hyvin lihan lisukkeeksi.

santamaria7

Toivottavasti kokeilette tehdä tätä ja kertokaa ihmeessä jos kokeilette! Tää on yllättävän helppo ruoka ja ainut aikaa vievä vaihe on kaiken pilkkominen ja kastikkeen hautuminen. Mä taidan mennä ottamaan santsiannoksen, haha! – J 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s