ONKO SOSIAALINEN MEDIA FEIKKI? 

Jälkijunassa tullaan, mutta oon törmännyt tähän kysymykseen Facebookissa, Instagramissa jne. joka päivä viimesen viikon ajan. Onko sosiaalinen media feikki? Muun muassa Natalia oli kirjoittanut blogiinsa postauksen aiheesta johon kommentoin jo hieman ajatuksiani. 
Kaikki varmasti ovat kuulleet, että 18-vuotias Essena O’Neill oli (huom. oli) kuuluisa somejulkkis, jos näin häntä voi kuvailla. Essenalla oli käytössään kaikki sosiaalisen median kanavat ja hänellä oli satoja tuhansia seuraajia. Essena kertoo, että ”Minäkin olin tyttö, joka oli saanut ”kaiken”. Mutta se, että on saavuttanut kaiken sosiaalisessa mediassa, ei tarkoita yhtään mitään todellisessa elämässä.”  Mun mielestä tämä kommentti oli ehkä hieman erikoinen. Tuhannet seuraajat ja lukijat voivat auttaa bloggaajaa/youtubettajaa saamaan esimerkiksi työn. Työn jolla tienata elanto siellä todellisessa elämässä. Essena ei selkeästikään erottanut sosiaalisen median ja todellisen elämän eroa, joka johti sometilien poistoon. Hän on kertonut, että saadakseen hyvän bikinikuvan bikineistä jotka hän sai yhteistyön kautta, hänen piti jättää aamupala väliin, huutaa siskolleen ja ottaa satoja kuvia itsestään. Kuka pakotti hänet ottamaan yhteistyön? Tai pakottiko joku häntä jättämään aamupalan välistä? Tuskinpa. 

Hirveän moni on kehunut Essenan tekoa rohkaisevaksi ja hienoksi, mutta mä olin alusta asti vähän hämmästynyt koko jutusta. Vihdoin näiden ylistyskirjoitusten jälkeen törmäsin Facebookissa Zach Jamesin kirjoitukseen: Essena O’Neill is wrong; Social Media isn’t a lie. Social Media can be whatever the user desires it to be. Allowing yourself to become pressured into a false life that you’re uncomfortable with is the result of your own actions and intent. The inability to define yourself, your life, your own sense of confidence comes from a lack of trying to understand yourself.” Kiitos Zach James! My thoughts exactly. 
Mä haluan tehdä selväksi, että mun yhteistyöt ovat 100% mun mielipiteitä. Jos jokin firma sanoisi mulle, että kirjoita näin ja näin ja kehu meitä näin ja näin, niin en todellakaan suostuisi. Ymmärrän, että välillä on vaikea erottaa rehellisesti kirjoitettu yhteistyöpostaus pakotetusta mainospostauksesta, sitä tapahtuu mullekkin. Mutta täältä blogista löytyy vain ja ainoastaan mun rehellisiä ja aitoja mielipiteitä. Kukaan ei pakota mua pitämään jostain tuotteesta. 

Mä oon itse kokenut sosiaalisen median itelleni kasvupaikkana. Oon tän blogin, bloggaamisen, valokuvaamisen ja positiivisten sekä negatiivisten kommenttien avulla löytänyt oman itseni. Jos katson taakse elämääni ja millainen olin 5 vuotta sitten tämän blogin alussa, näen epävarman Janinan. Kaikki tämä on tehnyt musta itsevarmemman, tää blogi on se mun juttu. Pystyn blogin ja sosiaalisen median avulla toteuttamaan itseäni tavalla, johon en muualla pysty. 
Mua ei rehellisesti haittaa se, että joudun ottamaan mun aamupalaksi tehdyistä pannukakuista 100 kuvaa kunnes saan sen täydellisen otoksen. Mua ei myöskään haittaa, että mun ruoka jäähtyy siinä samalla. Mä itse päätän asiasta. Mulle valoisat ja kauniit kuvat tuottavat iloa ja juurikin sitä inspiraatiota. Luulen, että moni kuitenkin ymmärtää, että näiden kuvien takana on satoja aamuja jolloin aamupala on käteen napattu banaani ja ruisleipä voilla, jotka syödään autossa samalla, kun sidotaan kengännauhoja ettei myöhästytä tunnilta. Ymmärrätte varmaan pointin? Haluan inspiroida ihmisiä ja itseäni. Luen blogeja inspiroituakseni, mutta tiedän ja erotan todellisuuden täydellisten kuvien ja arjen välillä. 
Mitä mielipiteitä tää hässäkkä on herättänyt teissä? Puhunko ihan potaskaa vai löytyykö sieltä mua fiilaavia? – J

14 thoughts on “ONKO SOSIAALINEN MEDIA FEIKKI? 

 1. Siis mua rupes jotenkin ärsytttämään tää postaus. Tää on samanlainen ku Natalia Oonan. Muutenkin vaikutat todella teennäiseltä ihmiseltä.

  Tykkää

 2. Kävin lukemassa Natalia Oonan postauksen ja en kyllä pitänyt meidän postauksia kovinkaan samanlaisina, toki puhumme samasta aiheesta. Kurjaa, että voit sanoa mun blogin perusteella, että olen teennäinen ihminen. Mimmonen ihminen sinä olet? Mä toivotan sulle oikein positiivista torstaipäivää ja hymyä elämään! 😊

  Tykkää

 3. Moni on jostain syystä nyt kirjoittanut tästä aiheesta paljon, oon ainakin neljästä blogista lukenut samaa. Taisi onnistua nostamaan bloggaajien tunteet pintaan 😊 Itse kyllä koen että ainahan jollain tasolla omaa olemistansa kaunistellaan. Ainakin suurimmassa osassa blogeista. Myönnän itsekin että jätän kertomatta niitä ikäviä asioita tai mitä sen kääntöpuolella on, mitä blogissani julkaisen. Tietenkin olen rehellinen ja avoin kun bloggaan, enkä rakenna "kulisseja", mutta jos shoppailen kalliita juttuja, tuskin kirjoitan samaan postaukseen kuinka opintolaina tuli ja meni 😃 Kivaa tekstiä mun mielestä tää oli, ei kyl kopioidulta tuntunu vaikka kaikissa postauksissa mitä aiheesta oon lukenu tuntuu olevan sama punainen lanka 😊

  Tykkää

 4. Kiva lukea tästä aiheesta se toinenkin puoli, joka sai myös minut miettimään asiaa juuri tältä kannalta! On hyvä, että tästä aihesta puhutaan 😊

  Tykkää

 5. Joo musta tuntuu, että tää herätti vähän kaikennäkösiä fiiliksiä bloggaajien keskuudessa!En mäkään koe tarpeelliseksi jakaa täällä blogissa, että, kun ostin jonkun tuotteen niin siihen meni se opintotuki jne. ne ei vaan mun mielestä kuulu tänne 😊Kiitos kommentista ja kiva kuulla sunkin mielipidettä! :>

  Tykkää

 6. Vitsit miten hyvä postaus, oon niin samaa mieltä sun kanssa !! Mua ärsyttää suunnattomasti kuinka tota naista pidetään supersankarina kun se poisti noi tilit ja jne. vaikka totuus on se että kuka oikeesti pakotti sen muka jättää syömättä vaan yhden kuvan takia ? Se taitaa olla tosiaan ihan se oma päätös mitä sinne nettiin lisää ja millaisen kuvan itsestään antaa sinne. Jos haluaa tuhota omat voimansa sillä että esittää täydellistä niin huh huh… Tiivistit kyllä ajatukset hyvin, hyvä postaus 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s