MEIKKISIVELTIMET PÄHKINÄNKUORESSA 

P9190080

Multa pyydettiin postausta meikkisiveltimistä ja niihin kuuluvista perusjutuista. Meikkisiveltimissä on mun mielestä ”parasta” se, että niitä voi käyttää ihan mihin vaan haluat. Esimerkiksi varjostussiveltimellä voi levittää peiteaineen silmien alle tai luomivärisiveltimellä voi tehdä tarkkoja korostuksia kuten vaikka nenänpieliin. Eli toisin sanoen jos joku sivellin tuntuu kätevältä johonkin käyttöön niin käytä ihmeessä! Mullakin on poskipunasivellin varjostuksien teossa ja se on ihan paras siihen. 

Meikksiveltimiin kannattaa jossain määrin panostaa. Hyvällä siveltimellä saa käytettyä huonolaatuisempaakin meikkituotetta. Tiedän, että meikkisiveltimet on melko kalliita varsinkin jos aletaan kattomaan esimerkiksi MAC:in ja Sigman siveltimiä, mutta esimerkiksi BH Cosmeticsillä saa 10 siveltimen setin 10 dollarilla tai Real Techniquesilla saa koko laajan skaalan 100 eurolla. Kaikkea ei tarvitse ostaa heti vaan niitä voi pikkuhiljaa kerätä. 
Alotetaan tärkeimmästä eli meikkipohjasta! Ja varoituksen sana: tästä postauksesta tulee todella pitkä! Ja vielä PS. en siis ole käynyt minkään näköistä meikkikoulua jne, mutta tässä postauksessa kerron omista kokemuksistani ja tottumuksistani. 

P9190120

Mulle hyvä ja siisti meikkipohja on koko meikin ja kasvojen pääpiste. Tykkään siis satsata siihen. Mä harvemmin lisään puuteria päivän mittaan tai korjaan mun meikkejä ellen ole vaikka menossa illalla baariin tai syömään kavereiden kanssa. Aamulla hyvin tehty pohja kestää koko päivän. Nopea maininta tosta meikkivoiteesta: uusi lemppari! Mä harvemmin uskallan repästä ja kokeilla jotain uutta meikkivoidetta, mutta toi yllätti mut positiivisesti sen keltapohjaisuudellaan, joka sopii mun ihon sävyyn kuin nenä päähän.
Meikkivoidesiveltimiä on siis satoja erilaisia. Mimmosesta siveltimestä tai sienestä tykkää on ihan tottumuskysymys. Ostin RT:n Expert Face Brushin lähinnä, koska se on Lauren Curtisin lemppari, mutta mulle se ei sopinutkaan. Mä tykkään käyttää meikkipohjaan BeautyBlender-sientä. Se kastellaan veden alla jotta se kasvaa ja sen jälkeen puristetaan kaikki ylimääräinen vesi siitä pois ja aletaan työstämään meikkivoidetta. BB ei ime meikkivoidetta itseensä juuri sen kosteuden vuoksi mikä on mun lempparijuttu kyseisessä sienessä. BB saa meikkivoiteen näyttämään freshiltä eikä liian paksulta. Sama juttu toistuu peiteaineen kanssa. 

P9190125

Toisena puuterisuti. Siihen käy ihan mikä tahansa iso ja pehmeä sivellin. Mulla suosikkina on toi RT:n Powder Brush, joka on ihan älyttömän pehmeä ja sillä saa puuteroitua kasvot parissa sekunnissa. Ja puuterivinkki! Sensain Loose Powder, joka on väritöntä eli soveltuu minä vuodenaikana tahansa. Voittaa ehdottomasti MAC:in puuterin. Puuteria ei edes huomaa kasvoilla, mutta se pitää ihon juuri sopivan mattapintaisena. Puuteria voi myös levittää mm. puuterivipalla. 

P9190102

Paras kohta meikkaamisessa… varjostus ja aurinkopuuteri. Ilman näitä kahta tuotetta en vaan pystyisi tekemään mun meikkiä. Anastasian Contour Kit ja Benefitin Hoola-bronzer (ostettu vuosi sitten heinäkuussa ja still going strong! Hämmästyttävän riittoisa tuote!). Varjostukset muokkaa kasvoja niin paljon. Varjostuksilla voit korostaa parhaita puoliasi ja samalla ehkä piilottaa niitä ei-niin-kivoja-puoliasi. Kuvan oikeassa reunassa oleva sivellin on BH Cosmeticsilta ja se on siis poskipunasivellin, mutta sillä saa niin luonnollisen varjostuksen aikaan, että en vaan voi olla käyttämättä tota tähän hommaan! Toisena lempparina RT:n Contour Brush, jolla saa vielä vähän tarkempaa jälkeä. Varjostuksen tekoon sopii vähän pienempi puuterisuti.

P9190112

Poskipunaa oon tosi huono käyttämään… Musta tuntuu, että punoitan jo luonnostaan hieman, että punan lisääminen korostaisi sitä entistä enemmän. Silloin tällöin tykkään kuitenkin vetästä punat poskille! Yleensä lainaan äidiltä NARS:in supersuosittua poskipunaa sävyssä Orgasm. Mun poskipunasuti muistuttaa vähän puuterisutia, mutta se kapenee selkeästi enemmän ja on vielä pehmeämpi ja osittain kevyempi. Mulla on RT:n Blush Brush.

P9190086

#HighlightOnFleek! Korostukset on mun mielestä myös ihan best. Korostuksilla ja varjostuksilla saa ”muokattua” kasvoja kivasti ilman mitään plastiikkakirurgioita jne. The Balmin MaryLouManizer ja MAC:in Lightscapade on tällä hetkellä mun ainoat korostusvärit. MaryLouManizer taitaa taittua kyllä hieman enemmän shamppanjan sävyn puolelle, mutta never mind! Anyway ne on molemmat sopivia mun vaalealle iholle. Ja niihin siveltimiin… 
Tykkään tosi paljon tosta isosta korostussiveltimestä. Oisko sen nimi englanniksi Fan Brush? Kyseinen sivellin on myöskin BH Cosmeticsilta ja taustalla näkyvä on RT:n Highlighting Brush, jota käytän korostuksiin sekä peiteaineen kiinnitykseen. RT:n yksilö taitaa olla kaikkien suosikki RT:n siveltimistä ja ymmärrän kyllä suosion. Korostusvärien siveltimiksi soveltuu parhaiten ”ilmavat” siveltimet. 

P9190098

Viimeisenä vuorossa luomivärisiveltimet. Näitä mulla on säälittävät kolme. Ylhäältä alaspäin RT:n Deluxe Crease Brush, keskellä RT:n Base Shadow Brush ja alimpana BH Cosmeticsin random suti. Luomivärisuteja on myös niin monta erilaista, että en ala kaikista kertomaan. Ylin sivellin kuvassa on todella hyvä luomivärien häivyttämiseen ja myös toinen käy siihen myös. Isot ja ”tuuheat” siveltimet on mun mielestä parhaita häivytyssiveltimiä, kun taas alimman siveltimen kaltaisilla tykkään tehdä tarkempaa työtä ja laittaa koko luomelle jotain sävyä tai sitten laittaa silmän alapuolelle luomiväriä.
Ja tärkeää on myös muistaa pestä siveltimiä säännöllisin väliajoin ettei niihin pääse bakteereita ja muita ällötyksiä! Iho kiittää puhtaista siveltimistä.

Huh… onnittelut jos pääsit loppuun asti! Toivottavasti tästä ymmärsi jotain ja tästä sai hyödyllisiä vinkkejä tuleviin meikkaushetkiin. Pohdiskelin tekeväni teille huomenna meikkivideoita jos teillä on kiinnostusta? Kertokaa mielipiteitä kommenteissa! – J

8 thoughts on “MEIKKISIVELTIMET PÄHKINÄNKUORESSA 

 1. Tosi hyvä postaus! Tästä oli paljon apua omaankin meikkaukseen 😊 ja meikkivideo kiinnostaa ehdottomasti.

  Tykkää

 2. Ihanaa kuulla, että tästä oli apua ❤ Video tulee todennäköisesti ensi viikolla,kun tänään yritin kuvata niin tarkennus meni päin…XD Vähän hakusessa toi uusi kamera vielä…:)

  Tykkää

 3. Tilasin juuri Real Techiquesin siveltimiä ja odotan niiden saapuvan Jenkeistä, jotta pääsisin viimeinkin kokeilemaan niitä, kun oon niistä niin paljon kuullut kehuja! Tosi kiva postaus muutenkin, näitä on aina kiva lukee 😊

  Tykkää

 4. Tilasitko siis suoraa real techniquesin omilta sivuilta? Paljonko tuli postikuluja ja jäivätkö ne tulliin? 😊 Kiva jos vastaisit, koska haluaisin itsekin tilata sieltä!

  Tykkää

 5. Joo tilasin! Postikuluja en yhtään muista, mutta ei joutunut tulliin! Mulla on postaus noista siveltimistä ja sen voi löytää BEAUTY-tagin alta 😊Toivottavasti löydät ja onnistut tilauksessa :>

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s