KUUKAUSIKATSAUS – 5 

Kuukausipostaus venyi vähän pidemmälle, mutta tässä se nyt on! Yllättävän vähän tuli otettua kuvia vaikka paljon kerkesi tapahtumaan. Ihan hullua, että nyt ollaan jo kesäkuun puolessa välissä?
IMG_2610

1. En varmaan oo ainut joka eksyy aina silloin tällöin selailemaan erilaisia quoteja ja screenshottaamaan niitä? Erityisesti iltaisin! 2. Kenkärakkautta Nellyltä! Tilasin nää ihanat korkkarit -50% alella ja parin päivän päästä tilauksesta ale oli poistunut – kerrankin kävi hyvä tuuri! Nyt vaan pitää opetella kävelemään noilla. 3. Meidän piti Alinan kanssa käydä heittämässä talviturkit, lähinnä vaan sen takia, että vältyttäisiin lukemiselta koeviikolla, mutta veden ollessa vielä niin kylmää, päätettiin vaan istua laiturilla ja ihailtiin tota näkyä. 4. Äitin kanssa myöhäsellä vappubrunssilla Fazerilla – NAM. Voin vaan suositella… vähän hiukois toi salaatti ja noi letut… ja miksei toi jääkahvikin! 

IMG_2614

5. Viettämässä Alinan 18-vuotissynttäreitä! Harvemmin tulee otettua tämmösiä isoja ryhmäkuvia ja tästä tuli kyllä tosi kiva, sateesta huolimatta. 6. Niiin… #selfie mummulla, kun löyty hyvä valo! 7. Äidille äitienpäivänä pavlovaa. 8. Pippaloista toiseen, nimittäin päättärit jossa vietettiin samalla Karlan 18-vuotissynttäreitä.

IMG_2615

9. Menin koeviikolla myös mummulle minilomalle Tampereelle. Kävin moikkaamassa toistakin mummua. Olin mummun teknisenä apurina ja käytiin ostamassa sille sen uuteen iPhoneen matchaava iPad ja ladattiin jopa Whatsapp ja napattiin parit yhteisselfiet. Etittiin kivaa lounaspaikkaa ja alunperin piti mennä salaatille, mutta päädyttiin etanoille ja pihveille Fransmanniin, tykkäsin kyllä tosi paljon! Musta on tullut ihan etanafani, nams. 10. Ihanan Netan ylioppilasjuhlissa. Ensi vuonna sitten omissa…;) asiasta puheenollen, onko teillä jotain hyviä lukuvinkkejä ja milloin alotitte lukemaan? Oon miettiny alottavani ehkä heinäkuussa ja syksyllä alotan kirjotukset englannilla ja terveystiedolla. Kaikki vinkit on enemmän kuin tervetulleita! 11. Tampereen reissun jälkeen Kattis soitti mulle ja kysyi, että lähdenkö iltakävelylle Helsinkiin ja kahville Mattolaiturille ja tottakai lähdin matkaan! Päähän eksyi uusi Bikbokista ostettu kesähattu. 12. Kesäjuttuja! Harmittaa vähän, kun noi bikinit tuppaa olemaan vähän liian pienet mulle…
Semmonen oli mun toukokuu, eipä mulla muuta! Katsoin tänään vikan jakson Kostoa ja nyt mietin, että mitä seuraavaksi, any tips? – J 

2 thoughts on “KUUKAUSIKATSAUS – 5 

  1. Ite kirjoitin ylioppilaaksi siis tänä keväänä, ja syksylle voisin antaa sellaisen vinkin, että yritä lukea niin, ettei tulisi pitkiä taukoja väliin. Aina meinaa kun tulee pidempi tauko, niin se lukemisen jatkaminen on taas vaikeampaa. Mieluummin aloittaa vaikka kesällä lukemaan myöhemmin, kuin että tulisi esim. viikon taukoja lukemiseen. Ite aloitin lukemaan heinäkuussa myös terveystietoa (en muista yhtään, aloitinko heinäkuun alussa, lopussa vai keskellä), mutta mulla oli siinä ja siinä, etten aloittanut liian aikaisin. Terveystiedon kuitenkin lukee suht nopeesti, kun siinä on niin vähän niitä kirjoja. Joku varmaan vois sanoa, ettei liian aikaisin voi aloittaa, mutta monet kaveritkin sanoivat, että ehtii unohtamaan ekojen kurssien jutut jo. Mä menin sit syksyllä kertauskurssille niin, että olin lukenut kaikki kirjat kertaukirjaa lukuun ottamatta kerran. Eka jakso kannattaa ehdottomasti ottaa mahdollisimman helpoksi, että voi kunnolla keskittyä kirjoituksiin. Ite lisäksi kannoin terveystiedon kertauskirjaa koulussa joka päivä mukana, että pystyi vaikka välitunnilla tai hyppytunnilla piirrellä vähän ajatuskarttoja. Käytännössä luin niin, että ensin luin ja samalla alleviivasin. Ite en oo ikinä tykänny tehdä muistiinpanoja, mutta joillakin toimii. Kertauskurssilla tein kaikki annetut tehtävät tosi hyvin ja huolellisesti, kirjoitin tärppejä ylös ja opettelin ne jutut ekstrahyvin. Kertauskirjaa luin sitten loppupuolella pääasiassa ja tein sen pohjalta ajatuskarttoja. Toki oppiminen on yksilöllinen juttu, mutta mä itse sain tällä tyylillä L:n 😊 Kielet on tosi vaikeita, ite oon aina kuvitellut olevani hyvä englannissa, mutta kirjoituksissa vaadittava sanasto on tosi vaikeeta. Ruotsissa tein paljon vanhoja yo-vihkoja (joita sain koulusta) ja mun mielestä se oli tosi hyvä tapa, toimii siis varmasti myös englannissa. Kuunteluihin tosi hyvää harjoittelua on semmonen sivu kun Ted talks (löytyy googlettamalla). Sieltä löytyy siis videoita, joissa käsitellään aika paljon

    Tykkää

  2. Voi apua kiitos! Tästä sai kyllä paljon hyviä vinkkejä. Ajattelin tehdä lukusuunnitelman tässä joku päivä ja alotella ehkä siinä heinäkuun alussa tai puolivälissä. Vielä kerran kiitos ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s