FOOD TIP – FRESH SUMMER PIE

IMG_5807
Moikkis! Tulin jakamaan teille tämmösen ihanan kesäisen piirakkaohjeen! Tähän päälle voi laittaa periaatteessa ihan mitä haluaa, mutta mä halusin laittaa mustikoita ja mansikoita niiden raikkauden vuoksi. Piirakka ei oo liian makea vaan just sopiva ja kuulemma maistui äitin työpaikallakin! Ohje on peräisin Kinuskikissalta, mutta muuntelin tota päällisosaa oman maun mukaan. 
Pohja:
250 g digestivekeksejä
100 g voita tai margariinia

– Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa digestivet. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen muutaman sentin matkalta reunoille.
Täyte:
3 liivatelehteä
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko
250 g mascarponejuustoa

– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää maito, keltuaiset ja pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko. Kuumenna liedellä koko ajan vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Älä keitä pidempään.
Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kiisseliin. Nosta kattila hetkeksi takaisin liedelle ja anna pulpahtaa uudelleen. Ota liedeltä ja poista kiisselistä vaniljatangon puolikkaat. Kaavi sisältä siemenet kiisseliin. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja kaada täyte vuokaan. Anna piirakan hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
Päälle:
300 g raparperia
1 ½ dl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
250 g mansikoita

– Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä 3-5 minuuttia, kunnes raparperit ovat juuri ja juuri pehmenneet. Ota desilitramitalla kattilasta puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti, kunnes kiisseli muuttuu paksuksi. Anna raparperikiisselin jäähtyä.
Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele siivuja täytteen päälle sektoreiksi. Voit laittaa siivuja useamman kerroksen päällekkäin. Täytä väliin jäävät kohdat raparperikiisselillä. Irrota piiras vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Toivottavasti innostutte kokeilemaan tätä ja jos niin teette niin kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte! – J

PS. Menkää tilaamaan mun Youtube-kanava (<click!). Mulla oli vähän ongelmia edellisen kanavan/tunnareiden kanssa niin päätin tehdä kokonaan uuden ja poistaa samalla vanhat videot eli fresh start! Toivottavasti saan ladattua sinne pian teille jotain videoita! Onko mitään toiveita? 

4 thoughts on “FOOD TIP – FRESH SUMMER PIE

 1. Meikkivideo on ain tosi kiva! Tai mis laitat sun hiuksiis ja näyttelet jotain tuotteita mitä käytät jne. 😊 tai sellanen myday video! Ps. Sullon tosi kiva blogi ja sitä on kiva lukea kun niin jotenkin raikas tää ulkoasu ja siistit tekstit ja kivat kuvat (niitä vielä enemmän!?)

  Tykkää

 2. Mäkin olin ajatellut jotain meikki/hiustenlaittovideoo! Eli jompikumpi niistä tai molemmat on tulossa 😉 ja kiitos tositosi paljon! Kiva kuulla, että tykkäät 😊 Ite tykkään pitää ulkoasun aika simppelinä, koska tuo niin paljon selkeyttä koko blogiin!

  Tykkää

 3. hei voitko linkkaa sun polyvoren, kun haluisin tietää mistä noi yhden postauksen kollaasien vaatteet on peräisin? 😊

  Tykkää

 4. Mulla ei valitettavasti oo käyttäjätunnusta Polyvoreen ja en yhtään muista mistä noi on…:/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s