The world of Anonymous people

”Anonyymi sanoi…” joka kerta kun toi teksti bongahtaa mun puhelimen näytölle mun sydän jättää muutaman lyönnin lyömättä. Sieltä voi tulla mitä vaan, keneltä vaan. Sieltä voi tulla positiivista palautetta/kommenttia tai negatiivista niin kuin sieltä yleensä valitettavasti tulee. 
Anonyyminä olossa on tottakai hyvät puolensa, etenkin se ettei kukaan saa tietää kuka sä olet. Anonyymi-nimen taakse on helppo piiloutua jos vaikka ei oikeasti uskalla kysyä vaikka joltain, että ”mistä toi sun takkisi on?” tai jos jollain ei vaan ole mitään tunnuksia esimerkiksi Bloggeriin niin kyllähän se on ymmärrettävää. Ikävä kyllä niin kuin juuri sanoin, niin nykyään anonyymeiltä tulee negatiivista kommenttia. 
2000-luvulla sosiaalinen media ja sen mukana tulleet miljoonat eri sovellukset, sivustot ja appit ovat lisääntyneet suuresti. Haluankin kertoa eräästä sivustosta, jossa on ideana se, että kommentoidaan anonyymisti tutuille ja einiin-tutuille henkilöille. Liityin itse tähän kyseiseen paikkaan pari kuukautta sitten. Tähän viikkoon mennessä mulle oli tullut about 300 kysymystä/kommenttia maan ja taivaan väliltä, ei mitään elämää mullistavampia asioita, kunnes torstai-iltana joku/jotkut henkilöt löysivät mun profiilini. Kyseiset henkilöt päättivät haukkua mua, mun ystäviä ja mun lukiovaihtoa Vaskivuoreen. Tuli kommentteja kuten ”ootko nyt niin muodikas kun oot vaskiksessa?”, ”huomaa että pidät mäkkäristä”, ”onneksi pääsin susta eroon” ja ”oot niin nolo pelle”. Mua suututti ihan hirveästi ja tärisin yksikseni. Vastailin kommenteihin ja menin nukkumaan lopulta vaikka uni ei tullut ihan niin helposti. Eihän näissä sinänsä ole mitään erikoista, mutta mua vaan mietitytti, että kuka tulee sanomaan näin ja miksi? Mitä mä olen tehnyt kyseisille henkilöille? Noh, seuraavana päivänä pohdittiin kavereideni kanssa, että ketä nämä henkilöt olivat ja valitettavasti saatiin aika nopeesti mahdolliset syylliset selville…eikä sinäänsä tullut yllätyksenä. En aio puida asiaa enempää läpi, mutta halusin vaan kertoa tälläisen pintaraapaisun tästä ”tapahtumasta”. 
Silloin kun mulla oli vielä Formspring (sivusto, jossa kysellään kysymyksiä anonyyminä) sain sinne tosi paljon mun itsetuntoa alentavia kommentteja mun ihon kuntoon liittyen tai siihen, että kuinka paljon mun kaverit vihasivat mua. Sieltä saattoi yhtäkkiä tulla kysymystulva, jossa oli kymmeniä kommentteja, kuten ”oot ruma finninaama” tai ”oot hirveen läski”. Edelleenkin mua ärsytti suuresti, että joku näki vaivan tulla anonyyminä kommentoimaan mun ulkonäköäni julkiselle sivustolle. Mun iho oli silloin aivan karseassa kunnossa, niin kuin kerroinkin kauneudenhoitopostauksessa, joten ne kommentit oikeesti satutti ja laski mun itsevarmuutta suuresti ja ihan kun jollekkin ois hirveen helppoa se, että sun naama on täynnä finnejä. Loppujen lopuksi kun mun iho parani niin näitä kommentteja ei enää tullut. Mun itsevarmuus nousi ihon paranemisen mukana ja nykyään mua ei oikeastaan harmita jos joku tulee anonyymisti haukkumaan mua, mutta jotain se oikeasti harmittaa. Oon sinänsä ”onnekas”, koska tiedän muutamia henkilöitä, joille tulee jatkuvasti negatiivisia kommentteja ja mietinkin, että miten ne jaksaa. No, osa ei jaksakkaan ja esimerkiksi USA:ssa on koettu muutama hirveä tapaus, jossa tyttö tai poika on tehnyt itsemurhan, koska ei vaan enää yksinkertaisesti kestänyt nettikiusaamistaan ja nämä USA:n tapaukset ovat vain pieni osa muista tapauksista. Miltätköhän niistä henkilöistä, jotka olivat haukkuneet sitä silloin tuntui kun olivat mahdollisesti aiheuttaneet jonkun ihmisen itsemurhan. Ei varmaan hirveen hyvältä.
Mä en oo estämässä anonyymi-kommentteja eikä mua todellakaan haittaa jos joku tulee kommentoimaan anonyymisti, mutta kaikki negatiiviset palautteet ja haukkumiset toivoisin, että voisitte tulla sanomaan edes omalla nimellänne. Oli se sitten täällä, Facebookissa yms. niin on se 100 kertaa parempi kun se, että sieltä tulee vihaa täynnä oleva teksti nimettömältä henkilöltä. 
Tämä ”anonyymiviha” on yksi varjopuoli bloggaamisessa ja tosi moni muukin bloggaaja on kirjoittanut tästä aiheesta. Mä tiedän miten paljon se satuttaa kun joku tulee haukkumaan sua anonyymisti etkä edes tiedä kuka siellä ruudun toisella puolella on. Varsinkin tässä iässä missä mä olen (n. 13-18-vuotiaat) ollaan tosi epävarmoja itsestään niin ei se hirveesti helpota oloa kun joku tulee haukkumaan kaikkia sun ”heikkoja ominaisuuksia”. Siinä tilanteessa ei auta muu kuin nousta sen nimettömänä pysyttelevän ihmisen yläpuolelle, enkä nyt tarkoita ylimielisyyttä vaan ajatella, että se henkilö joka sua tulee haukkumaan on todellakin sun alapuolella. Helppoa se ei todellakaan ole, mutta helpottaa suuresti kun sen ”oppii”. 
Tämä on siis mun ensimmäinen julkinen mielipidekirjoitus. Ja kuten mielipidekirjoitukset aina, niin ne tulevat jakamaan mielipiteitä, mutta arvostan suuresti jos sen mielipiteen uskaltaa tulla sanomaan omalla nimellään niin kuin mäkin jaan mun mielipiteeni teidän kanssa. 
Pusuja kaikille ja hyvää yötä! – J 

32 thoughts on “The world of Anonymous people

 1. Omalla nimellä asioiden sanominen on hankalampaa, koska sillo myös toinen pystyy satuttamaan, se, kelle asiaa sanoo. Kummiskaa kauheen moni anonyymi oikeesti on sitä mieltä mitä sanoo, mutta koska nimettömästi sen sanoo, ni siinä purkautuu omaa epävarmuuttansa. Mietin kans vaa et ihmisen pitää olla aika epävarma, että sanoo anonyymisti haukkuja.

  Tykkää

 2. Annat niitten Anonyymien kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Musta on kyl tosi turhaa et tullaa haukkuu anona tai nimellä. Vois vaa pitää ne möly mahassansa jos ei oo mitää kivaa sanottavaa! Oot kaunis just noi! (:

  Tykkää

 3. Tää oli tosi hyvä postaus, olis kiva lueskella näitä joskus lisääkin 😊 Mullakin tulee ihan ihmeellinen olo tosta "Anonyymi sanoi…" vaikkei mun blogiin oo onneksi mitään kamalan pahaa koskaan tullutkaan, oon ehkä onnekas tän suhteen ja se voi myös johtua siitä, ettei mun blogiin oo eksynyt niin paljoa ihmisiä 😲 Yleensä nimittäin todella suosituissa blogeissa näitä esiintyy harvinaisen paljon. Ja juuri noiden töykeiden kommenttien takia en oo liittynyt esim. Formspringiin tai Askiin (muutenkin koen niiden olevan aika turhia?). Tietysti ilkeet kommentit alentaa itsetuntoa, mutta sun täytyy muistaa, että oot ihana just tollasena ja yleensä töykeet Anonyymit kommentoi kateuttaan. Tää on oikeesti fakta, sillä jotkut Anonyymien kommentit blogeissa on niin perättömiä ja tyhmiä, että ne näyttää joskus olevan ihan keksimällä keksittyjä. Joistakin ilkeistä kommenteista taas huomaa, että se kyseinen ihminen haluaa selvästi loukata toista. Mua raivostuttaa niin paljon kaikissa blogeissa olevat ilkeet kommentit, koska en tajua, mitä ihmiset yrittävät niillä saada aikaan… ja niinkuin sanoit, se on aika häiritsevää, kun ei tiedä kuka siellä kirjoittaa nimettömänä. Onneks bloggaamisessa on niin paljon hyviä puolia ja mun mielestä ne hyvät voittaa kyllä esim. Anonyymien ilkeet kommentit, joten yritetään parhaamme mukaan nauttia tästä harrastuksesta ja jätetään muiden töykeät kommentit omaan arvoonsa 😊

  Tykkää

 4. mulla tuli tossa perjantai-iltana omaan ask.fm profiiliini paljon "oot huora" tyyppisiä kommentteja anonyymeiltä ja aluksi halusin vain itkeä, mutta lopulta päätin ryhdistäytyy ja vastata terävästi takaisin – ja niin ne sitten loppu. (: mutta toi on kyllä ihan totta, kuinka helposti pystyy piiloutumaan anonyymi-nimen taakse… o:

  Tykkää

 5. Voi kiitos paljon Mette ❤ ihanaa, että oot aina noin positiivinen! Ja jep tässä on kyllä niin paljon niitä ihania puolia…:) ja oon sun kanssas täysin samaa mieltä!

  Tykkää

 6. Noi on niin kurjia ku ne saa aikaan niin pahan mielen…:( ja just harmittaa, että toi "huora"-sana on jotenkin vaan levinny ja musta tuntuu ettei kaikki edes enää tiedä sen merkitystä…

  Tykkää

 7. Tosi hyvä teksti janina! Lapsellista haukkuu jonkun askin kautta… Huhhuh. Mut oot ihana!! ❤ T. Tollopahka oona 😉

  Tykkää

 8. Harmittaa sun puolesta kauheesti :s itekki tiiän ihmisiä jotka on olevinaan niin "helvetin suorasanaisia" ja kaikki asiat ollaa sanomas kasvotusten mut sit mennäänki anonyyminä haukkumaan muita..

  Tykkää

 9. Mm…ainahan nää ihmiset uhoo, että voivat tulla sanomaan saman päin naamaan, mutta miten käykään sitten kun ollaan kasvotusten…:D

  Tykkää

 10. Mää niin tiiän mistä puhut! Oon ite ottanu semmosen asenteen että en julkase ees niitä kaikkein ärsyttävimpiä kommentteja, kenelle mää turhaan rupeen uhoomaan koska ei anonyymit koskaan lopu tästä maailmasta:D Ku ei julkase niitä kommentteja nii ei sitte jälkeenpäin tarvii muistaa niitä kun lukee vanhoja postauksia. Ja mun mielipide on, että nää anot on vaan kateellisia sulle, oot kaunis ja sulla on kivoja kavereita:) Hyvää syksyä!

  Tykkää

 11. Älä Janina välitä niistä ihmisistä, jotka sulle noin tulee sanomaan. Oot tosi kiva ihminen ja vaikka nyt varsinkin tollaset kommentit tuntuu extra-pahoilta, niin ajan myötä niistä oppii olla välittämättä. Muistat vaan, että sulla on ympärilläs ihmisiä, jotka aidosti välittää susta ja pitää susta juuri sellaisena kun oot. ❤ Ilkeät ihmiset täst maailmasta ei valitettavasti ikinä lopu, mutta jätät vain ne omaan arvoonsa ja keskityt niihin hyviin asioihin sun elämässäs. Tollaset kommentit varmasti satuttaa, mutta kuten sanottu, unohda ne, ja muista vaan, että oot niin sisäisesti kuin ulkoisestikin kaunis nuori nainen, ja kaunistut vaan päivä päivältä enemmän. 😊

  Tykkää

 12. Apua niin ihana kommentti, kiitos paljon, tämmöset kommentit piristää aina kummasti päivää ❤ ootko mun tuttu? 😊

  Tykkää

 13. Ihana, että onnistuin piristämään sua. 😊 Kyllä sä mut tunnistat jos kadulla tuun vastaan, muttei sillei mitään varsinaisia tuttuja olla. 😊 Tunsin sut joskus aikoja sitten paremmin ja muistan et olit sillon jo kiva. Oon nyt seuraillu tätä sun blogia, ja tarkotin oikeesti joka sanaa tossa mun kommentissa, älä anna pahojen sanojen masentaa vaan keskity niihin hyviin juttuihin ja kaunistu entisestäs ja ole onnellinen ❤

  Tykkää

 14. voi janina 😟 näin sen yhen ihan hirveen anonyymin mikä sulle oli tullu ja tuijotin sitä vaa suu auki et miten vitus joku voi toivoo tollee jollekki joka tuskin on tehny sille mitenkää pahasti.. ja mul tulee kans iha hirveet paineet ku nään ilmotuksen anonyymi kommentist, sydän alkaa hakkaa iha sika kovaa.. 😃 ja sulla on ihan sika ihana kroppa ja oon monesti kattonu et tahtoisin sun ihon XD!!! ❤

  Tykkää

 15. Joo ne jotkut meni kyl aika henkilökohtasiks mut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 😊 voi kiitos ihana ❤ XD

  Tykkää

 16. Mä tiiän just milt tuntuu saada noit "finni" kommentteja..ihan turhanpäivästä pilata tommosilla toisen itsetuntoa kun muutenki on jo (ainakin mulla oli sillon) alhaine itsetunto..Oot nii kaunis nii turha tommosista mitää välittämää..! Kyl mäki katoin suu auki niitä mitä sulle pommitettiin että kuinka muodikasta on olla vaskiksessa XD

  Tykkää

 17. Jep ne oli kyllä aika kurjia varsinkin sillon ku iho oli siinä kaikista huonoimmassa kunnossa..:/ voi kiitos samoin ❤

  Tykkää

 18. Oot oikeesti iha mahtava ja upee kinkkukorppikotka 😉 Toi on vaa nii säälittävää et pitää haukkuu nimettömänä iha turhaa ): varsinki noist viimeaikasista kkk ja vaskis on muodikasta jutuista tuli iha älyttömä paha mieli niiku mullekki et voin vaa kuvitella miltä se susta on tuntunu….. 😟 Älä välitä tollasesta paskasta ne on vaa kateellisii jotka tulee sanoo anoina tollasii asioita !! mut tsemppii kouluu ja ihanaa loppusyksyy ❤ oot tärkee ❤

  Tykkää

 19. Tää sun teksis oli just hyvä ja oon sitä samaa mieltä et ketään ei pitäis kiusata!:) Mut ooks tosissas ite noudattanu sitä samaa ylä-asteellas? Jotenki mä muistan joskus sivu silmällä huomanneenni et teiän porukka ja ylipäätänsä sä olit yhen jätkän kimpus. Väititte et se lähentelee sua ja kaikkee. Jo toisaalta ymmärtäähän sen ku tyttö haluaa olla keskipisteenä. Mun mielest kaikki kiusaaminen on väärin, etkä säkään oo sitä ansainnu, vaik oot sitä kohdistanu muille! Mut jotenki täst tuli teennäinen olo sust:( Toivon et oot muuttunu tai edes yrität muuttaa tapois, sillä ne jotka keksii jotain haukuttavaa saattaa olla sulle vaan katkerii ja asiastakin!:)

  Tykkää

 20. Mulla tuli mieleen tästä yksi tapaus, jossa yksi poika väitti, että minä ja mun hyvä ystäväni oltaisiin tekstailtu sille kaikkea mm. "Ois niin kiva jos seurusteltais" yms. Ja sillon mulla meni hermo, koska kyseinen poika levitti sitä kaikille joten menin kasvotusten koulussa sanomaan kyseiselle henkilölle, että jättäisi minut ja ystäväni rauhaan 😊 mua ärsyttää, että tosi moni on sanonut mulle jälkeenpäin kuinka kamala ihminen olin kun kiusasin muita jne. vaikka mielestäni en ketään ole kiusannut (ellei nyt tyttöjen pientä kinasteluita lasketa). Jos tosiaan joku on sitä mieltä, että kiusasin jotakin henkilöä, niin miksei hän tullut puhumaan minulle tai kertonut vaikka koulukuraattorille? On hyvin vaikeaa vaikuttaa asiaan jälkeenpäin. Kurjaa, että sait musta teennäisen kuvan, koska olen kaukana teennäisestä ihmisestä.

  Tykkää

 21. Moikka! Löysin sun blogiis ja huomasin tän postauksen! En tiedä tunnistatko mua tälleen myös vaskislaisena, mutta oli vaan pakko tulla sanomaan, että hieno teksti ja hyviä pointteja tohon ärsyttävään asiaan! Etenkin toi ihon kanssa kamppailu osu ja uppos, täällä nimittäin ollut sama ongelma… Itsetunto voi olla muutenkin kyseisen asian takia melko alhaalla eikä mitään ylimääräistä sanomista siihen enää kyllä tarvita! Ihania kesäloman vikoja hetkiä sulle! 😊

  Tykkää

 22. Moi! 😊Joo kyllä tunnistan sut, taidettiin olla samassa yh1? 😃 Akneiho laskee itsetuntoa kyllä ihan älyttömästi… Kiitos kommentista! 😊

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s